Formula 1: Ferrari și-a prezentat noul monopost F1-75 pentru sezonul 2022

Autor: Mihai Morcovescu 17 feb. 2022 Știri auto

Echipa de Formula 1 Ferrari și-a dezvăluit noul monopost cu care va încerca să atace titlul mondial în întrecerea constructorilor în 2022. Acesta a fost botezat F1-75 în semn de omagiu pentru primul model de serie al producătorului din Maranello.

Piloți în acest sezon vor fi aceiași din 2021, adică monegascul Charles Leclerc și spaniolul Carlos Sainz.

Charles Leclerc și Carlos Sainz vor fi piloții Ferrari și în 2022

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Scuderia Ferrari este cel de-al șaptelea team din Marele Circ care își prezintă monopostul pentru sezonul 2022 de Formula 1. Anterior, au făcut același lucru Haas, Red Bull Racing, Aston Martin, McLaren, Scuderia Alpha Tauri și Williams Racing. Zilele următoare va fi rândul celor de la Mercedes-Benz AMG (18 februarie). Alpine-Renault F1 (21 februarie) și Alfa Romeo-Ferrari (27 februarie) să-și prezinte materialul de concurs.

Italienii au avut un sezon 2020 absolut de coșmar, cel mai slab din ultimii 40 de ani. Pentru Ferrari a venit, însă, un loc 3 la finalul sezonului precedent în ierarhia constructorilor. În întrecerea piloților, Sainz a încheiat al cincilea, iar Leclerc pe locul 7. Pentru 2022, scuderia de la Maranello și-a propus să lupte pentru primul titlu în competiția pe echipe după 2008.

După părăsirea sponsorului principal Philip Morris și a brandului Mission Winnow, care a apărut pe monopost anul trecut, Ferrari a trecut la o grafică nouă. Astfel, monopostul F1-75 va fi predominant roșu, în timp ce „nasul”,  și partea posterioară vor fi negre.

Mașina prezintă, de asemenea, un logo aniversar, care marchează împlinirea a 75 de ani de la lansarea primei mașini de serie Ferrari.

Primele teste din pre-sezon vor avea loc în perioada 23-25 februarie pe circuitul de la Barcelona. A doua sesiune de este se vor desfășura pe circuitul de la Sakhir (Bahrain). Noul sezon de Formula 1 va debuta tot în Bahrain, în week-end-ul 18-20 martie.

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide