Formula 1: Leclerc profită de abandonul lui Verstappen și triumfă în Australia, fiind lider detașat la „general”

Autor: Mihai Morcovescu 10 apr. 2022 Știri auto

Monegascul Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu al Australiei de Formula 1, care s-a desfășurat duminică la Melbourne. Pilotul Ferrari a bifat pe circuitul „Albert Park” cea de-a doua victorie în acest sezon, după cea din Bahrain, și a patra din carieră.

O statistică interesantă spune că toate cele patru victorii din cariera monegascului au fost obținute cu plecare din pole-position. De asemenea, aceasta a fost victoria cu numărul 200 din istorie pentru „Scuderia”.

Podiumul de la Melbourne a fost completat de mexicanul Sergio Perez (Red Bull) și de britanicul George Russell (Mercedes-AMG Petronas).

Leclerc reușește „Grand Slam”-ul, Verstappen pierde puncte importante

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cursa a fost condusă de la start până la finish de Charles Leclerc, care nu a avut nici un fel de emoții pe parcursul întregului Grand Prix. Acesta a fost cel de-al treilea podium consecutiv pentru tânărul pilot de 24 de ani în tot atâtea curse disputate în acest debut de an.

În plus, pilotul de la Ferrari a stabilit și cel mai rapid tur de circuit în cursă cu un timp de 1:20,966. De altfel, Leclerc a reușit pentru prima dată în carieră „Grand Slam”-ul, adică pole-position, victorie în cursă și cel mai rapid tur de circuit. Celălalt pilot Ferrari, Carlos Sainz, a abandonat în chiar primul tur după ce a ieșit în decor și a rămas blocat în nisip.

Campionul mondial în exercițiu Max Verstappen (Red Bull) a fost nevoit să se retragă din cursă în turul 39 din cauza unei defecțiuni tehnice. În acel moment, olandezul rula în poziția a doua. Este al doilea abandon pentru Verstappen în primele trei Grand Prix-uri din 2022, după cel suferit în Bahrain.

Cel de-al treilea abandon consemnat în cursa australiană a fost cel al germanului Sebastian Vettel. Pilotul Aston Martin a lovit violent parapetul între virajele 4 și 5 și și-a avariat partea frontală a monopostului. Vettel s-a aflat la prima apariție în acest sezon după ce a absentat în Bahrain și în Arabia Saudită, fiind depistat pozitiv la Covid-19.

Surpriza zilei a venit din partea lui Alexander Albon (Williams). Pilotul britanic cu origini tailandeze a obținut ultimul punct după ce a încheiat cursa pe locul 10.

La Melbourne s-a înregistrat o audienţă de aproape 420.000 de spectatori în acest week-end. Este un record atât pentru Formula 1, cât şi pentru sportul australian.

Următoarea etapă de Formula 1 va fi Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna și va avea loc la 24 aprilie, pe circuitul de la Imola.

Clasament piloți

1. CHARLES LECLERC, FERRARI– 71 puncte

2. George Russel, Mercedes-AMG – 37

3. Carlos Sainz, Ferrari – 33

4. Sergio Perez, Red Bull – 30

5. Lewis Hamilton, Mercedes-AMG – 28

6. Max Verstappen, Red Bull – 25

7. Esteban Ocon, Alpine – 20

8. Lando Norris, McLaren – 16

9. Kevin Magnussen, Haas – 12

10. Valtteri Bottas, Alfa Romeo – 12

Clasament constructori

1. FERRARI – 104 puncte

2. Mercedes-AMG – 65

3. Red Bull – 55

4. McLaren – 24

5. Alpine – 22

6. Alfa Romeo – 13

7. Haas – 12

8. Alpha Tauri – 10

9. Williams – 1

10. Aston Martin – 0

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide