Formula 1: Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Austriei. Olandezul înscrie cea de-a șaptea victorie din sezon

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iul. 2023 Știri auto

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei. Olandezul s-a impus în fața concurenței, obținând a șaptea victorie din sezonul 2023.

Olandezul Max Verstappen, pilot al echipei austriece Red Bull Racing, a obținut victoria în Marele Premiu al Austriei, etapă care s-a discutat pe Red Bull Ring. Prin aceasta, Max Verstappen obține victoria cu numărul 7 din sezonul 2023 în Formula 1 și ajunge la totalul de 42 de victorii.

Weekendul austriac a decurs bine pentru pilotul Red Bull Racing, care a obținut pole position pentru cursa de duminică, a câștigat cursa de sprint care a avut loc sâmbătă, urmând să câștige și cursa principală de duminică.

În spatele lui, la start, s-au aflat Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris, iar Lewis Hamilton a închis topul 5 la start. Olandezul și-a păstrat prima poziție la start, conducând de acolo o cursă lipsită de probleme pentru următoarele 71 de tururi.

Red Bull Racing continuă să domine sezonul 2023 al Formulei 1

Deja s-au scurs 9 etape din sezonul 2023 al Formulei 1, plus că cea care ar fi trebuit să se desfășoare pe Imola a fost anulată. Din cele 9 etape disputate, toate au fost câștigate de piloții Red Bull Racing. Sergio Perez a obținut 2 victorii în 2023, în Arabia Saudită și în Azerbaijan, în timp ce colegul său, Max Verstappen are 7 victorii în acest sezon.

Etapa din Austria a însemnat și o revenire în formă pentru McLaren, cel puțin pentru pilotul Lando Norris, care a beneficiat de noile actualizări aduse monopostului. Acest lucru i-a permis să rămână competitiv și în cursă, terminând în etapa din Austria pe locul al patrule. Podiumul a fost alcătuit din Max Verstappen, Charles Leclerc și Sergio Perez.

Următoarea etapă are loc săptămâna viitoare, în Marea Britanie, pe circuitul de la Silverstone, o etapă în care vom mai vedea pachete de upgrade-uri de la echipe precum Aston Martin sau McLaren.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Oracle Red Bull Racing Twitter


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide