Formula 1 nu va folosi mașini electrice. Va folosi, în schimb, combustibili alternativi

Autor: Ionuț Vîlciu 03 mart. 2023 Știri auto

Formula 1 va atinge pragul de zero emisii în 2026, dar nu prin intermediul electrificării. Campionatul se axează pe utilizarea combustibililor alternativi.

Directorul executiv al Formulei 1, Stefano Domenicali, spune că sportul nu va adopta niciodată sisteme de propulsie electrice și va păstra motoarele cu ardere internă și în viitor, relatează Carscoops.

Tranziția către mobilitatea electrică este evidentă și în plină ascensiune. Deși nu a fost confirmat niciun plan legat de tranziția către sisteme de propulsie electrice, mulți au crezut că schimbarea ar fi inevitabilă, în special având în vedere angajamentul industriei auto de a renunța la motoarele termice și de a le înlocui cu sisteme de propulsie electrice. Cu toate acestea, într-un interviu acordat publicație italiene II Sole 24 Ore, Stefano Domenicali a spus că acest lucru nu se va întâmpla.

Formula 1 nu trece pe electric

„Nu vom trece niciodată la electricitate”, a confirmat Domenicali. Cheia pentru a face sportul curat nu va fi motorul electric, ci mai degrabă un combustibil sintetic curat, cu zero emisii, care este în prezent în dezvoltare și va fi folosit începând cu sezonul 2026, a adăugat el. De asemenea, el crede că propulsia exclusiv electrică nu este singura soluție.

„Este un combustibil care poate fi folosit și pentru avioane și nave”, a adăugat Domenicali. „Zero emisii pot fi obținute fără a fi nevoie să schimbați motorul sau să aruncați întreaga flotă de vehicule care există deja.”

Tranziția Formulei 1 la combustibili sintetici a atras deja noi producători în acest sport, inclusiv Ford și Audi. De asemenea, Porsche ar putea intra în sport în 2026, în ciuda faptului că acordul său planificat cu Red Bull Racing nu a decurs așa cum și-ar fi dorit compania.

Sezonul 2023 al Formulei 1 va lua startul duminică, 5 martie 2023, la ora 17:00, cu prima etapă din Bahrain. Antrenamentele libere vor începe pe 3 martie, de la ora 13:30, ora României.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide