Formula 1: Sezonul 2020 debutează în Austria cu măsuri excepționale

Autor: George Cristea 03 iul. 2020 Știri auto

Echipele din Formula 1 se pregătesc pentru sezonul 2020, care debutează în Austria cu măsuri excepționale, pe 5 iulie. Momentul este unul istoric, după ce în ultimele patru luni lumea a trecut printr-o criză fără precedent.

Intră în Galeria FOTO

Campania #WeRaceAsOne inițiată de Formula 1 recunoaște importanța sportului într-o lume aflată în schimbare. Sportul nu doar că unește oamenii și transcende diferențele dintre aceștia, ci funcționează și ca agent pentru schimbările viitoare.

Potrivit celor de la Renault Sport Racing, Formula 1 s-a implicat de la început în găsirea de soluții pentru a-i ajuta pe cei aflați în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. De la dezvoltarea de ventilatoare și echipamente de protecție esențiale, la dispozitivele de comunicație, cei de la Renault Sport Racing au lucrat la diferite proiecte pentru a-i ajuta pe cei care luptă cu virusul.

Formula 1 Sezonul 2020: Ce este Project Pitlane și cu ce se ocupă?

Project Pitlane este o alianță a echipelor de Formula 1, implicate în lupta împotriva coronavirusului, din care face parte și Renault Sport Racing. Alături de autoritatea din Sănătate a Marii Britanii (NHS). echipele din Formula 1 au dezvoltat, printre altele, un concept de ventilator pentru a ajuta pacienții aflați la terapie intensivă, botezat BlueSky.

Implicarea echipelor de Formula 1, prin Project Pitlane, a permis  scurtarea timpului de dezvoltare și producție a ventilatorului BlueSky la numai trei săptămâni. Red Bull Racing și Renault s-au ocupat de designul mecanic, producție, electronică și sistemele de control, reînnodând astfel o colaborare veche – împreună, cele două au câștigat patru CAmpionate Mondiale. Haas și Mercedes s-au ocupat de partea de mecatronică și echipamente de testare, în timp ce McLaren Applied Technologies a produs plăcile cu circuite electronice ale prototipului.

Proiectul a fost în cele din urmă anulat de guvernul britanic, pe fondul scăderii numărului de cazuri, dar și a creșterii complexității acestora, care a impus aboradrea unei strategii diferite. BlueSky a putea fi folosit însă în alte domenii, inclusiv cel militar, astfel încât timpul alocat proiectului nu a fost irosit.

Renault DP World F1 Team a permis, de asemenea, cercetătorilor să folosească puterea de calcul a computerelor aflate la dispoziție pentru a lupta împotriva virusului, în cadrul proiectului Folding@gome. În plus, echipa de F1 a Renault s-a ocupat de modelarea echipamentelor de protecție după ce a studiat dinamica picăturilor de salivă eliminate în timpul vorbirii sau al episoadelor de tuse.

Sezonul 2020 de Formula 1 debutează în acest weekend (3-5 iulie) cu Marele Premiu al Austriei, desfășurat pe circuitul Red Bull Ring. Competiția va continua săptămâna viitoare cu o cursă desfășurată pe același circuit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide