Fost inginer Google, condamnat la închisoare pentru furt de secrete comerciale privind mașinile autonome

Autor: Elena Luchian 06 aug. 2020 Știri auto

Inginerul Anthony Levandowski a fost condamnat la 18 luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de furt privind secrete comerciale.

GALERIE FOTO

Inginerul a divulgat secrete despre mașinile autonome de la Google echipei cu care a lucrat la Uber. Anthony Levandowski a părăsit echipa Google în ianuarie 2016, după ce a lucrat în cadrul diviziei care dezvoltă mașinile autonome.

“Este autorul celui mai mare furt de secrete comerciale pe care l-am văzut eu vreodată”, a concluzionat judecătorul William Alsup, la scurt timp după anunțarea verdictului în cazul furtului de secrete comerciale.

Inginerul, membru fondator al proiectului pentru dezvoltarea mașinilor autonome de la Google, Waymo, încărcase în laptopul personal peste 14.000 de fișiere cu date confidențiale. Acest lucru s-a întâmplat chiar înainte ce acesta să-și de demisia de la gigantul în domeniul tehnologiei, în ianuarie 2016.

A început, în scurt timp, noul job de coordonare a proiectului de dezvoltare a mașinilor autonome la Uber. A fost concediat însă, în mai 2017. A fost momentul în care autoritățile au demarat ancheta privind dezvăluirea informațiilor confidențiale pe care le deținea inginerul. Reprezentanții Uber au anunțat că motivul concedierii este faptul că inginerul nu ar fi respectat un deadline privind o investigație internă referitoare la datele confidențiale furate de la Google.

Fostul inginer Google spera la un arest la domiciliu

Inginerul spera că va primi o condamnare de 12 luni de arest la domiciliu. Acesta a motivat că suferă de pneumonie și se teme de infectarea cu COVID-19 în închisoare. Judecătorul Alsup a acceptat ca Levandowski să înceapă executarea pedepsei după atingerea vârfului pandemiei de coronavirus. Levandowski va trebui să plătească o amendă de 95.000 de dolari, dar și o compensație în valoare de 756.499 de dolari diviziei Waymo.

În martie, Anthony Levandowski a cerut declararea falimentului personal. În urma furtului de date, acesta datorează 179 de milioane companiei Alphabet, care deține Google.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide