Fostul ministru Chițoiu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului de anul trecut

Autor: George Cristea 25 aug. 2020 Știri auto

Fostul ministru Chițoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în urma accidentului de anul trecut, soldat cu moartea a două persoane și rănirea unei a treia victime. Accidentul s-a produs în a doua zi de Crăciun, iar rezultatul anchetei a indicat că fostul ministru a pătruns pe contrasens unde a lovit o mașină care circula regulamentar.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată, şapte persoane şi trei spitale, din Bucureşti, Piteşti şi Argeş, s-au constituit părţi civile în acest dosar, care a fost înregistrat în data de 13 august. Dosarul accidentului în care a fost implicat Daniel Chiţoiu, în urma căruia două persoane au murit şi o a treia a fost rănită, a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş, după ce iniţial, cauza penală a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Cum s-a petrecut accidentul pentru care fostul ministru Chițoiu este judecat pentru ucidere din culpă

Pe 26 decembrie anul trecut, mașina condusă de fostul ministru, Daniel Chițoiu,  a pătruns pe contrasens unde a lovit violent o mașină condusă regulamentar. În urma accidentului produs pe raza comunei Cotmeana din județul Argeș, două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost rănită, toate trei fiind pasageri în mașina lovită de Daniel Chițoiu. Surse judiciare spuneau că există suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

O săptămână mai târziu, fostul ministru Daniel Chiţoiu era  pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane au murit şi două au fost rănite. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, procurorul Arsene Cătălin, declara la acel moment, pentru Mediafax, că în dosar s-a început urmărirea penală in personam.

„A refuzat să dea declarație (Daniel Chițoiu n.r.), de altfel avea acest drept. A fost pus sub învinuire în dosarul de ucidere din culpă”, a spus procurorul.

Expertiza tehnică din dosarul fostului ministru de Finanțe Daniel Chițoiu arată că mașina condusă de acesta ar fi intrat pe contrasens și ar fi provocat accidentul în urma căruia două persoane au murit și o a treia a fost rănită

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide