Fostul șef Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fugit la Beirut, deși i se confiscase pașaportul

Autor: Elena Luchian 31 dec. 2019 Știri auto
Fostul șef Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fugit la Beirut, deși i se confiscase pașaportul

Fostul șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, a fugit din Japonia, deși i se confiscase pașaportul. Destinația sa a fost Beirut. Vila omului de afaceri este păzită – susține presa libaneză – de gărzi înarmate.

Carlos Ghosn nu părăsise niciodată Japonia, de la arestarea sa în urmă cu un an și o lună, în noiembrie 2018. Acesta ar fi trebuit să aștepte la Tokyo procesul programat pentru luna aprilie a anului viitor, în care urma să primească sentința pentru evaziune fiscală.

Ghosn a fost însă eliberat anul acesta, după ce a plătit o cauțiune stabilită la 9 milioane de dolari, dar era urmărit de autortățile nipone și trebuia să se supună unor condiții extrem de stricte. Nu avea acces la internet și nici la email, nu avea voie să părăsească Tokyo și, evident, pentru că avea pașaportul confiscat, nu avea acceptul autorităților nipone pentru a părăsi țara.

Ziarul libanez Al-Joumhouriya scrie că Ghosn a aterizat la Beirut la bordul unui avion privat venind din Turcia. Acesta s-ar afla într-o vilă, alături de soția sa, Carole. Gărzi înarmate păzesc casa.

Rămâne de văzut cum fostul șef al Alianței a reușit să părăsească Japonia.

Carlos Ghosn are cetățenie libaneză, iar statul nu are tratat de extrădare cu Japonia. Sunt astfel șanse minime ca acesta să fie forțat de autoritățile locale să se întoarcă la Tokyo.

Japonezii nu au dat nicio informație referitoare la plecarea lui Ghosn. Omul de afaceri spera de multă vreme să părăsească țara, fiind convins că nu va avea parte de un process corect, obiectiv, în Japonia.

Fostul șef al Alianței este anchetat pentru că a oferit compensații în valoare de zeci de milioane de euro, în perioada în care conducea concernul și pentru că a folosit banii companiei Nissan în interes propriu. Ghosn respinge toate acuzațiile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide