Carlos Ghosn, eliberat pe cauţiune pentru a doua oară

Autor: Mediafax 25 apr. 2019 Știri auto
Carlos Ghosn, eliberat pe cauţiune pentru a doua oară

Fostul şef al companiei auto Nissan Motor, Carlos Ghosn, a fost eliberat, joi, din centrul de detenţie din Japonia, pentru a doua oară de la arestarea sa de anul trecut, după ce a platit cauţiunea de 4,5 milioane de dolari, stabilită de un tribunal din Tokyo, transmite Mediafax.

Potrit avocatului lui Ghosn, un tribunal din Tokyo a stabilit o nouă condiţie în ceea ce priveşte cauţiunea lui Gosh şi anume că fostul şef nu se poate întâlni sau comunica într-un alt mod cu soţia sa, Carole, fără permisiunea prealabilă a tribunalului.

Procurorii au făcut recurs la decizia de cauţiune, însă, dacă este respins recursul, fostul şef va putea părăsi centrul de detenţie din 4 aprilie, pentru a se pregăti pentru procesul care va avea loc în cursul acestui an.

Tribunalul din Tokyo a spus că odată cu comunicarea restricţionată cu soţia sa, vor monitoriza şi vor limita mişcările şi comunicaţiile lui Ghosn, pentru a împiedica fuga din ţară a fostului şef sau manipularea unor dovezi.

Ghosn a fost acuzat că a încercat să îşi însuşească 5 milioane de dolari de la compania Nissan şi de evaziune fiscală, nedeclarându-şi sumele încasate în perioada petrecută la conducerea companiei japoneze. Goshn a negat toate acuzaţiile împotriva sa.

Tribunalul din Tokyo a spus, într-o declaraţie, că a aprobat o cerere de cauţiune din partea echipei de apărare a lui Ghosn şi a stabilit cauţiunea la 4,5 milioane de dolari, aproximativ jumătate din cauţiunea plătită anterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide