Fotbalistul brazilian Neymar Jr. a dezvăluit noul model electric e.Wave X al celor de la e.Go Mobile

Autor: Mihai Morcovescu 09 mai 2022 Știri auto

Compania germană producătoare de vehicule electrice e.Go Mobile a lansat cel de-al doilea său model de serie, denumit e.Wave X. Acesta este, în fapt, versiunea crossover a precedentului vehicul cu emisii zero, denumit e.Go Life. Noul model oferă mai multă putere, o autonomie extinsă și un interior actualizat.

Va exista o ediție specială e.Wave NJR

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, noul e.Wave X dispune de o parte frontală complet nouă. Bara de protecție a fost redesenată și acum găzduiește un set de lumini suplimentare în stilul celor văzute pe mașinile de raliuri și două prize false.

De asemenea, se disting pasajele roților foarte evazate, extensiile pragurilor laterale și jantele de 18 inch. În plus, micuța urbană a primit două șine pe acoperiș pentru biciclete, în timp ce spoilerul posterior a fost și el reproiectat.

Interiorul a fost și el actualizat și oferă un tablou de bord nou de 23 de inch. Acesta include instrumentarul de bord digital și display-ul tactil al sistemului de infotainment. Cele patru scaune sunt tapițate cu piele vegană, ornamentele din plastic imită aluminiul, iar pe consola centrală există un suport de încărcare wireless.

Noul e.Wave X este dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. Acest lucru a fost posibil după ce constructorul din Wolfsburg anunțase că arhitectura dedicată vehiculelor electrice va fi oferită și altor producători.

Electricul german este echipat cu un motor electric de 109 CP, cu 31 CP mai mult comparativ cu e.go Life. Modelul are tracțiune pe puntea spate şi oferă trei moduri de conducere: Eco, Confort și Sport.

Noua baterie îi oferă o autonomie de 240 de kilometri în ciclu urban WLTP. Aceasta este mai mult decât dublă față de cei 117 kilometri cât poate parcurge modelul anterior cu o singură încărcare.

Cât costă noul e.Wave X?

E.Wave X este deja disponibil pentru rezervări. Primele livrări sunt așteptate spre sfârșitul anului curent. Prețurile încep de la 24.990 de euro, ceea ce îl fac cu 2.000 de euro mai scump decât e.go Life.

Neymar Jr, fotbalistul echipei Paris Saint-Germain, a participat la lansarea de la Berlin în calitate de ambasador al mărcii din Aachen. „Vizionarea modului în care se construieşte această maşină electrică specială este ca şi cum aţi vedea o artă 3D realizată în câteva minute. Aceasta nu este doar o maşină, ci este o adevărată declaraţie care îmbină inovaţia şi scopul durabil într-o alegere a stilului de viaţă”, a declarat brazilianul.

Fotbalistul de la PSG a primit unul dintre cele 31 de exemplare ale ediției speciale e.wave NJR. Celelalte 30 de unități vor fi vândute, iar banii încasaţi vor fi donaţi pentru realizarea unui proiect de apă durabilă în Brazilia.

Sursa: Carscoops

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: e.Go Mobile


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide