FOTO. Când ar trebui să fie dat în folosință podul suspendat de la Brăila? Anunțul Ministrului Transporturilor

Autor: Daniel Samoilă 06 dec. 2021 Știri auto

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, a anunțat când ar trebui dat în folosință podul suspendat de la Brăila, care face legătura între județele Brăila și Tulcea.

Grindeanu a fost în vizită pe șantier, la finalul săptămânii trecute, și susține că podul trebuie să fie utilizabil la finalul anului viitor, așa cum prevede contractul.

Intră în Galeria FOTO

„Am fost pe şantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul! Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport”, a scris Grindeanu pe Facebook, potrivit Hotnews.ro.

Podul de la Brăila va fi cel mai mare din România

Viitorul pod ce va fi construit la Brăila va avea trei deschideri: una principală (1.120 de metri) și două laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea.

Podul de la Brăila va măsura doi kilometri și în jurul său se construiesc și 23 de kilometri de drum expres.

Respectivul drum expres va fi împărțit în două secțiuni: drumul principal Brăila-Jijila și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin.

Investiția totală se ridică la aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu



Comentarii
Inchide