FOTO. Ce reguli trebuie să respecți în noua parcare subterană din București și până când se poate parca gratis

Autor: Daniel Samoilă 30 nov. 2021 Știri auto

Primăria Sectorului 3 a inaugurat, de curând, o nouă parcare subterană în București, pe Bulevardul Decebal. Șoferii pot parca gratis până la începutului anului viitor, când se va introduce o taxă.

Totuși, noua parcare vine și cu câteva reguli pentru bucureștenii care decid să își lase mașina în acest loc.

Concret, șoferii trebuie să elibereze locul de parcare de luni până vineri, în intervalul orar 10-14, pentru că atunci Primăria efectuează salubrizarea mecanizată. Dacă nu vor respecta această regulă, atunci șoferii riscă să fie amendați.

De asemenea, șoferii au obligația să-și mențină curat locul de parcare și să nu blocheze intrarea și ieșirea celorlalte mașini din parcare, să nu execute amenajări sau construcții neautorizate în parcare și să asigure eliberarea locului de parcare dacă reprezentanții Primăriei au de efectuat o lucrare temporară în zona respectivă.

Ce reguli trebuie să respecți în noua parcare subterană din București

Primăria îi mai anunță pe șoferi că pot parca timp de trei zile consecutive și dacă depășesc această limită vor fi sancționați de Poliție, iar mașina lor va fi ridicată.

Alte reguli: șoferii trebuie să nu staționeze și să oprească voluntar pe culoarele de acces, să nu amplaseze dispozitive care ar putea bloca locurile de parcare, să nu intre în parcare cu mașini care au instalații GPL sau autoturisme cu înălțimea mai mare de 2,15 m și greutatea mai mare de 3,5 tone.

În parcare, șoferul nu poate staționa cu mașina care are motorul în funcțiune și nici nu poate intra cu substanțe inflamabile sau explozive.

Parcarea are 750 de locuri, dar aceste reguli par să fie doar pe hârtie. Potrivit jurnalistului Vitalie Cojocari, unii bucureșteni încalcă regulile și parchează fie pe locurile vehiculelor pe două roți, pe locurile persoanelor cu handicap. Unii nici nu respectă marcajele.

Începând de anul viitor, o oră de parcare va costa 5 lei, o zi undeva la 30 sau 40 de lei, iar un abonament pe an 1.400 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Vitalie Cojocari



Comentarii
Inchide