VIDEO. O nouă parcare subterană, inaugurată în București. E gratis. Până când?

Autor: Daniel Samoilă 25 nov. 2021 Știri auto

O nouă parcare subterană a fost inaugurată în București. Locurile sunt gratis, momentan. Anunțul a fost făcut de Primăria Sectorului 3.

Concret, noua parcare se află pe Bulevardul Decebal și a fost dată în folosință începând de miercuri, 24 noiembrie. În total sunt 718 locuri. Șoferii pot parca gratis până la final anului 2021.

Intră în Galeria FOTO

Din 2022, însă, Primăria va introduce o taxă de 5 lei pe oră pentru șoferi.

Investiția se ridică la peste 86 de milioane de lei și aduce vești bune pentru șoferi, care își lăsau mașinile pe prima bandă de pe Bulevard, din lipsă de locuri de parcare.

Parcarea are două niveluri subterane. Pe locurile de pe primul loc poate parca oricine, dar al doilea nivel este destinat locuitorilor din zonă.

VIDEO

O nouă parcare în București. Are peste 400 de locuri

Potrivit Adevărul.ro, de parcarea subterană s-a ocupat un constructor al Primăriei – Algorithm Residential S3.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a fost prezent la inaugurare. El a spus că niciun șofer nu poate să lase mașina mai mult de trei zile fără să anunțe. Negoiță a mai spus că taxa pentru parcare va fi aplicată după primele două-trei luni ale anului 2022.

„Astăzi (n.red. 25 noiembrie) deschidem parcarea de la Decebal, o lucrare la care muncim de mai bine de doi ani. A durat foarte mult să luăm avizele, în special avizul de la ISU, dar astăzi o deschidem pentru public. Accesul în parcare va fi gratuit până la sfârșitul anului și posibil încă trei luni din anul viitor.

Țin să precizez un lucru important și anume că nicio persoană nu își poate lăsa mașina mai mult de trei zile în parcare. Consider că este o parcare absolut necesară în această zonă și este unicat în România, pentru că niciunde în țară nu mai există o parcare sub bulevard”, a declarat Robert Negoiță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Primăria Sectorului 3



Comentarii
Inchide