FOTO | Cum arată ”radarul” care îi prinde pe cei care folosesc smartphone-ul în timp ce conduc

Autor: Marius Vișan 26 mai 2016 Știri auto

 


Cei care locuiesc în British Columbia, Canada, nu au nicio şansă de scăpare dacă butonează telefonul în timp ce conduc deoarece RCMP, versiunea canadiană a FBI-ului, a început să folosească camere video DLSR ataşate la nişte obiective uriaşe care le permit să-i vadă cu precizie pe şoferi de la aproape o milă distanţă, scrie Gizmodo.com.

RCMP nu spune şi locurile în care sunt instalate, din motive evidente, dar a admis că sunt în principal utilizate la intersecţii, locuri în care şoferii opresc la semafor şi sunt tentaţi să folosească telefonul. În aceste locuri este mai uşor pentru poliţişti să-i fotografieze pe cei care calcă strâmb, fără a fi alterată calitatea pozei. 

Trebuie să recunoaştem că una dintre marile probleme pe care le au şoferii este că nu se pot dezlipi de smartphone nici măcar când conduc. Un studiu au scos la iveală faptul că şapte din zece şoferi folosesc telefonul în timp ce conduc. 60% dintre aceştia au recunoscut că folosesc telefonul pentru a trimite mesaje, iar un sfert intră pe reţelele de socializare. Studiul mai arată că o parte dintre şoferi chiar folosesc telefonul pentru a-şi face selfie la volan, iar unii chiar se angajează în videoconferinţe.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide