FOTO. De ce au crescut prețurile la mașinile second-hand

Autor: Daniel Samoilă 27 dec. 2021 Știri auto

Jim Bianco, președintele și fondatorul Bianco Research, o companie din America care furnizează informații despre economia globală și piețele financiare, susține că prețurile la mașinile second-hand au crescut mai repede decât bitcoin sau alte active.

Bianco și-a construit analiza pe baza indicelui Manheim al prețurilor modelelor second-hand. Acest indice urmărește tendințelor prețurilor pe piață.

Intră în Galeria FOTO

Analistul american spune că prețul mașinilor second-hand a crescut cu 20%, în ultimele patru luni ale anului. Prețul este mai mare și decât al bitcoin-ului.

„În ultimele patru luni, prețul mașinilor second-hand a crescut cu peste 20%. Nu numai că este mai mult decât indicele S&P, dar în ultimele patru luni este mai mare decât bitcoin”, a spus Bianco, potrivit CNBC, scrie Medifax.ro.

De ce au crescut prețurile la mașinile second-hand

Unul dintre motivele pentru care au crescut prețurile la mașinile second-hand este criza de semiconductori, care îi obligă pe producătorii auto să întârzie livrările vehiculelor noi.

Prețul autoturismelor a crescut mult în noiembrie. Prețul mediul pentru o mașină nouă era de 46.320 de dolari (echivalentul a 40.000 de euro), în timp ce pentru una second-hand a ajuns la 27.569 de dolari (echivalentul a 24.380 de euro), o creștere de 27% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Al doilea motiv pentru creșterea prețurilor este reprezentat de speculatorii care vor să vândă cât mai multe modele second-hand.

„Ceea ce vedem în cazul mașinilor second-hand este o goană pentru ca oamenii să le cumpere și o goană pentru ca oamenii să speculeze cu ele”, a conchis Bianco.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide