FOTO. Designul unui „Moon Rover” a fost inspirat de Skoda Enyaq

Autor: Daniel Samoilă 28 nov. 2021 Știri auto

Automobilele au ajuns în spațiu, companiile auto având un rol important în ceea ce privește prima mașină care a fost folosită efectiv în spațiu.

Un „Moon Rover” construit de o compania XTend Design are un design inspirat din noua Skoda Enyaq, lansată recent de producătorul auto ceh.

XTend Design a prezentat acest autovehiculul lunar numit „Luniaq”. El a fost prezentat în timpul evenimentului „Săptămâna Spațială Cehă”.

Rover-ul a fost creat de Tomas Rousek de la Xtend Design. Acesta poate transporta până la patru astronauți și se bazează pe platforma MMSEV (Multi-Mission Space Exploration Vehicle) a NASA.

Geamul prototipului Luniaq este contstruit dintr-un aluminiu transparent, despre care se spune că este mai rezistent la micrometeoriți decât sticla. De asemenea, straturile de polietilenă adaugă o protecție suplimentară împotriva radiațiilor. Astronauții au și ei o vizibilitate bună datorită geamurilor laterale.

Un „Moon Rover” a primit design-ul unei mașini Skoda

Conform mootor1.com, rover-ul mai dispune și de camere stereoscopice pentru a scana terenul și pentru a furniza imagini 3D ce permite controlul de la distanță al vehiculului.

„Ne-am dori să inspirăm oamenii prin tehnolgiile pe care le dezvoltăm zi de zi și să putem conduce și în alte locuri decât Pământul. Tehnic, omenirea este destul de avansată, așa că devine doar o chestiune de motivație și finanțare. Noua eră a mobilității electrice ar putea continua în întregul Sistem Solar și nu numai”, a spus Tom Rousek.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: motor1.com



Comentarii
Inchide