FOTO. Două modele Chrysler New Yorker, „bijuteriile” sosite la RAR Grivița

Autor: Daniel Samoilă 07 dec. 2021 Știri auto

Noi mașini de colecție sosesc la Registrul Auto Român pentru inspecția tehnică și omologare. Sunt două modele Chrysler New Yorker sau două „bijuterii”, așa cum le numesc cei de la RAR pe Facebook.

Mașinile au fost aduse la sediul RAR din Grivița, în București. Una dintre vehicule este un model Chrysler New Yorker Deluxe Hemi (1953), iar cealaltă New Yorker Highlander (1948).

Intră în Galeria FOTO

New Yorker Deluxe Hemi a fost printre cele mai populare modele la vremea sa, pentru că era extrem de rapidă. Vehiculul era echipat cu un motor V-8 și dezvolta 235 de cai putere. „Deluxe Hemi” a fost cea mai rapidă dintre modelele produse de Chrysler New Yorker.

New Yorker Highlander este un sedan cu transmisie semi-automată. A fost un model de lux al Chrysler, pe care l-a produs imediat după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial. Interiorul este unul luxos și spațios. Mașina putea dezvolta 135 de cai putere.

Două modele Chrysler New Yorker, prezente la RAR Grivița

„Poate cele mai frumoase momente din activitatea noastră sunt atunci când putem să admirăm astfel de mașini și să ascultăm sunetul motoarelor din alte timpuri. Cele două “bijuterii” care au fost astăzi la RAR Grivița sunt Chrysler New Yorker Deluxe Hemi (1953) și modelul New Yorker Highlander (1948)”, au scris cei de la RAR pe Facebook.

Unii internauți s-au amuzat pe seama acestei postări. „Ciudat că cu cât e mai veche mașina, cu atât mai puțin contează că poluează” sau „Au ieșit noxele nenicule?”, au scris oamenii la postare.

În ultimele săptămâni, la RAR Timișoara au venit și alte modele clasice: un Jaguar XK120, fabricat în anii 50 și Buick Master Six, fabricat în 1925, în Michigan (SUA).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / RAR



Comentarii
Inchide