FOTO. Finanțările autostrăzilor din România pe 2022. „Autostrada Ford” și Sibiu-Pitești, printre fruntașe

Autor: Daniel Samoilă 21 dec. 2021 Știri auto

Ministerul Transporturilor a anunțat sumele alocate pentru finanțarea proiectelor de autostradă pentru anul 2022. Drumul Expres Craiova – Pitești, cunoscut și ca „Autostrada Ford”, va avea parte de cea mai mare finanțare.

Concret, Ministerul Transporturilor a alocat 900 de milioane de lei pentru realizarea drumului care leagă Craiova de Pitești. În 2021, suma alocată acestui drum depășea 1,1 miliarde de lei.

Intră în Galeria FOTO

Pe locul secund se află Autostrada Sibiu-Pitești, cu loturile 1,4 și 5 care au deja constructori. Suma alocată pentru acest proiect de autostradă este de peste 626 de milioane de lei. În 2021 a fost de „doar” 341 de milioane de lei.

Pe locul al treilea se află Autostrada Transilvania (A3), cu tronsonul Nădășelu – Poarta Sălajului. Pentru acest tronson s-a alocat suma de 593 de milioane de lei.

Care sunt sumele alocate în 2022 pentru realizarea autostrăzilor

Potrivit economica.net, în clasament urmează Autostrada de Centură București Sud, cu o sumă propusă de 500,77 de milioane de lei. Printre proiectele fruntașe nu putea lipsi nici spectaculosul Pod de la Brăila, pentru care s-a propus suma de 494,15 milioane de lei.

Top zece este completat de: tronsonul din A3 Nușfalău – Biharia și legătura la Centura Oradei (231,53 de milioane de lei), A3 Câmpia Turzii – Târgu Mureș (153,13 milioane de lei), Autostrada de Centură București Nord (171,57 milioane de lei), sectorul Dumbrava – Deva din Autostrada Lugoj – Deva (145,43 de milioane de lei) și Drumul Expres Brăila – Galați (87 de milioane de lei).

Pentru perioada 2022-2025, Ministerul Transporturilor își propune să încheie cele mai importante proiecte de autostradă, în special drumurile aflate într-un stadiu avansat al lucrărilor.

În 2021 au fost date în folosințe secțiunile: Autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş, sector 1 C Târgu Mures – Ungheni; Autostrada Sebeș – Turda, lot 2.

Lista principalelor proiecte de construcție autostrăzi incluse în bugetul pentru anul 2022:

• Autostrada Sibiu – Pitești secţiunile 1, 2,3, 4 si 5,
• Autostrada Lugoj – Deva (sector Dumbrava-Deva),
• Autostrada Nădășelu – Suplacu de Barcău – Borş, inclusiv legătura Centura Oradea (Giratie Calea Sintandrei) – Autostrada A3 (Biharia),
• Autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş,
• Autostrada de Centura Sud a municipiului Bucureşti, inclusiv intervenţiile privind Centura existentă (Lărgire la 4 benzi de circulaţie a Centurii Bucureşti între A1 – DN 5, DN 2 – A2 şi A1 – DN 7, pasajele Berceni, Domneşti, Olteniţa),
• Autostrada de Centura Nord a municipiului Bucureşti,
• Drum expres Craiova – Piteşti,
• Drum expres Brăila – Galaţi,
• Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila,
• Autostrada Ploiesti – Buzău,

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide