FOTO. Încă un oraș din România va avea, în curând, autobuze electrice

Autor: Daniel Samoilă 24 nov. 2021 Știri auto

Un nou oraș din România va beneficia în curând de autobuze electrice. Este vorba de Slatina, oraș în care modelele electrice vor înlocui flota actuală de transport în comun.

Concret, primul autobuz electric de prezentare a ajuns marți, 23 noiembrie. Urmează ca la sfârșitul lunii decembrie, timp de cinci luni, câte două autobuze electrice să fie livrate lunar și să înlocuiască flota actuală.

Intră în Galeria FOTO

Până la mijlocul anului 2022 vor fi puse în funcție nu mai puțin de zece autobuze electrice. Acestea au fost cumpărate de Primăria din Slatina prin fondurile obține prin programul Operațional Regional, care se ridică la o valoare totală de 25 de milioane de lei.

Primăria Slatina cumpără, astfel, zece autobuze electrice și va monta zece stații de încărcare în oraș, precum şi pentru echipamente hardware şi aplicaţii software aferente acestora. Contractul a fost semnat pentru suma de 19.928.000 RON.

Slatina, oraș cu autobuze electrice din decembrie 2021

Pe lângă cele zece autobuze vor mai veni și alte opt prin intermediul unui alt program de finanțare. În total vor fi 18 autobuze electrice, scrie Adevărul.ro.

Autobuzele au în dotare rampă de acces pentru scaunele rulante, iar printre facilităţile oferite călătorilor vor fi conexiune WI-FI şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice.

Vehiculele electrice au o autonomie de 200 de kilometri, iar bateria se încarcă complet în stația de încărcare lentă în șase ore.

Aceste autobuze electrice vor înlocui flota actuală de autobuze care aparține firmei Loctrans. Cu ele sunt acoperite toate cartierele Slatinei, inclusiv cartierele periurbane: Satu Nou, Clocociov, Cireaşov şi Sărăceşti.

Autobuzele vechi urmează să fie retrase din circulaţie pe măsură ce noile autobuze electrice vor fi recepţionate.

„După cum ştiţi, Primăria municipiului Slatina a accesat un proiect pe POR, o sumă de 25 milioane lei, din care am cumpărat 10 autobuze full-eletric, adică 10 autobuze ecologice, cu o lungime de 10 metri, cu 32 locuri pentru pasageri, care vor începe să sosească în municipiul Slatina începând cu decembrie, sfârşitul lunii, anul acesta.

În fiecare lună vor veni câte două, astfel, în cinci luni vom avea o flotă completă de 10 autobuze şi 10 staţii de încărcare lentă pe care le vom face în baza Loctrans”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alina Mitran via Adevărul.ro



Comentarii
Inchide