Primăria Capitalei reia procedura de achiziționare a 100 de autobuze electrice

Autor: George Cristea 26 mart. 2021 Știri auto

Primăria Capitalei reia procedura de achiziționare a 100 de autobuze electrice, pe care a întrerupt-o în vara anului trecut pentru a doua oară.

Intră în Galeria FOTO

Edilii Bucureștiului au inițiat o consultare publică pentru a determina valoarea estimativă și graficul de livrare în vederea cumpărării a 100 de autobuze electrice, dar și a infrastructurii de încărcare necesare. Primăria Capitalei a anulat, deja, de două ori, o licitație de achiziționare a unei flote de 100 de autobuze electrice. Motivul invocat a fost neconformitatea ofertelor depuse. Valoarea estimată a contractului era, la acea vreme, de 220 de milioane de lei.

Companiile interesate să participe la o viitoare licitație sunt așteptate să trimită oferte preliminare până la data de 2 aprilie. Trei zile mai târziu, consultarea va lua sfârșit, iar Primăria Municipiului București va putea realiza caietul de sarcini și organiza procedura de licitație.

Primăria Capitalei anunță o nouă licitație pentru a cumpăra 100 de autobuze electrice

Primăria Capitalei intenționează să cumpere 100 de autobuze cu propulsie electrică având lungimea de 12 metri. Energia electrică necesară funcționării acestora trebuie să fie stocată în baterii reîncărcabile (acumulatori). Autobuzele vor fi destinate transportului urban de călători și vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, vor avea trei uși de acces, precum și sistem de climatizare pentru salonul de călători.

Primăria Capitalei lansase pe 3 martie 2020 o licitaţie pentru 100 de autobuze electrice, dar a anulat-o în luna iulie. Aceasta era a doua procedură eșuată pentru achiziţia de autobuze electrice, după ce şi prima licitaţie fusese anulată în 2019 din acelaşi motiv: oferte neconforme şi/sau inacceptabile. Practic, niciuna din ofertele depuse nu a putut fi acceptată. În prezent, Capitala se află în urma altor orașe, ca Brașov, Cluj sau Turda, care au deja în circulație autobuze electrice.

În schimb, Primăria Capitalei a avut mai mult succes cu achiziția de autobuze hibride Citaro, produse de Mercedes-Benz. Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro au început să circule în București începând din iulie 2020, aproape în același timp cu anularea licitației pentru autobuze electrice. Autobuzele sunt prevăzute cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide