FOTO. Lewis Hamilton și-a vândut una dintre mașini. Câți bani a încasat pe Pagani Zonda 760

Autor: Daniel Samoilă 04 ian. 2022 Știri auto

Lewis Hamilton, septuplu campion mondial în Formula 1, și-a vândut modelul Pagani Zonda 760. În lume s-au fabricat doar cinci autoturisme de acest fel.

Supermașina lui Hamilton a fost vândută pentru suma de 10 milioane de euro. Modelul Pagani Zonda 760 era construit special pentru britanic în 2014, atunci când bifa al doilea titlu mondial în F1.

Intră în Galeria FOTO

Motorul acestui Pagani Zonda 760 era de 750 de cai putere, fiind singura mașina din serie cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, cu tracțiune pe roțile din spate.

Hamilton a plătit două milioane de euro pentru această mașină și a făcut un ușor accident în 2015. Britanicul susținea că Pagani Zonda este o mașină cu cel mai bun sunet, dar este greu de condus.

Lewis Hamilton, dispărut din viața publică după ce a pierdut titlul mondial

Lewis Hamilton nu a mai apărut în public în ultimele săptămâni. Britanicul a fost puternic afectat emoțional de pierderea titlului mondial, la începutul lunii decembrie, în fața lui Max Verstappen, scrie digisport.ro.

Hamilton a mai participat doar la ceremonia de în urma căreia a fost înnobilat cu titlul de Sir, dar apoi a decis să nu meargă la Gala FIA, desfășurată la finalul anului 2021.

S-au lansat mai multe speculații potrivit căreia Hamilton s-ar putea retrage din Formula 1, informația fiind furnizată de Bernie Ecclestone, fostul șef al F1.

Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler al Marii Britanii

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial în Formula 1, a primit titlul onorific de cavaler al Marii Britanii.

Evenimentul a avut loc miercuri, 15 decembrie, la castelul Windsor. Ceremonia a fost condusă de Prințul Charles. Hamilton a primit titlul de „Sir” pentru performanțele excepționale din Formula 1, unde a câștigat șapte titluri mondiale, fiind la egalitate în topul all-time cu Michael Schumacher.

Hamilton, în vârstă de 36 de ani, a devenit al patrulea pilot britanic care a primit titlul de cavaler după Sir Jack Brabham, Sir Stirling Moss şi Sir Jackie Stewart.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: netcarshow.com



Comentarii
Inchide