Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler al Marii Britanii

Autor: Daniel Samoilă 16 dec. 2021 Știri auto
Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler al Marii Britanii

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial în Formula 1, a primit titlul onorific de cavaler al Marii Britanii.

Evenimentul a avut loc miercuri, 15 decembrie, la castelul Windsor. Ceremonia a fost condusă de Prințul Charles. Hamilton a primit titlul de „Sir” pentru performanțele excepționale din Formula 1, unde a câștigat șapte titluri mondiale, fiind la egalitate în topul all-time cu Michael Schumacher.

Hamilton, în vârstă de 36 de ani, a devenit al patrulea pilot britanic care a primit titlul de cavaler după Sir Jack Brabham, Sir Stirling Moss şi Sir Jackie Stewart.

Hamilton a devenit primul pilot care primește acest titlu onorific în timp ce se află încă în activitate, scrie hotnews.ro.

 

Lewis Hamilton, pe doi la general după sezonul 2021

Lewis Hamilton putea deveni pilotul cu cele mai multe titluri mondiale din istoria Formulei 1. Britanicul, însă, a fost învins de Max Verstappen în ultima cursă din 2021 și a pierdut titlul mondial.

Max Verstappen a câștigat titlul la piloți cu 395,5 puncte, Hamilton a terminat pe doi cu 387,5 puncte, în timp ce Valltteri Bottas a încheiat pe trei, cu 226 de puncte.

Mercedes a câștigat pentru a opta oară la rând titlul la constructori, egalându-i în clasamentul all-time pe cei de la McLaren. Ferrari rămâne formația cu cele mai multe titluri din istoria Formulei 1 – 16.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter / Familia Regală a Marii Britanii



Comentarii
Inchide