FOTO. Lucrările avansează la Pasajul Domnești. Când ar putea fi deschis

Autor: Daniel Samoilă 09 dec. 2021 Știri auto

Lucrările avansează la Pasajul Domnești, un nod rutier extrem de important pentru traficul din București. Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a publicat noi imagini de pe șantier.

Conform lui Scrioșteanu, tablierul mecanic al Pasajului Domnești a fost finalizat. El anunță, de asemenea, că va începe recepția preliminară a tablierului.

Intră în Galeria FOTO

Scrioșteanu a mai precizat și că la rampa de coborâre spre Bucureşti s-au finalizat armarea, cofrarea şi turnarea plăcii de supra-betonare. Urmează montarea elementelor prefabricate şi aşternerea straturilor succesive de balast.

Când ar putea fi deschis Pasajul Domnești

Secretarul de stat din PNL a mai precizat că se continuă montarea grinzii de coronament aferentă rampei de coborâre spre Bragadiru. S-a început, totodată, realizarea armăturii pentru trotuarul aferent acestei rampe.

Alte lucrări ce se vor mai efectua în perioada următoare: montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru și la rampa de urcare dinspre Chiajna și relocarea rețelelor de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

Pasajul de la Domnești ar urma să fie gata în prima jumătate a anului 2022.

Proiectul pasajului de la Domnești a fost demarat în 2017, când contractul pentru proiectarea și execuția pasajului a fost încheiat cu firma Starco.

Pasajul care este, de fapt, un giratoriu suspendat, are o lungime de 536 de metri, iar costul construcțiilor este estimat la 91 de milioane de lei.

În momentul în care va fi dat în folosință, pasajul Domnești va fluidiza traficul de pe centura Capitalei.

Zona Prelungirea Ghencea – Domnești este una dintre cele mai aglomerate din București. Aici se fac cozi și de 4-5 kilometri, iar timpul de așteptare depășește zeci de minute.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scriosteanu



Comentarii
Inchide