VIDEO. Cum arată forma finală a Pasajului Domnești, drumul care va fluidiza traficul din București

Autor: Daniel Samoilă 08 nov. 2021 Știri auto

Pasajul de la Domnești începe să prindă contur. Pasajul de pe Centura București are o formă finală, iar lucrurile sunt gata în proporție de 45%.

În weekend, ultima grindă principală care închide tablierul metalic a fost montantă, iar pasajul de tip giratoriu suspendat are o formă finală. Noi imagini cu drona au filmat stadiul lucrurilor de la Domnești.

Urmează ca firma responsabilă de lucrările pasajului să realizeze și rampele de coborâre și urcare, în viitorul apropiat. Lucrările pentru acest pasaj au fost reluate în vara anului 2020, acum fiind la 45%.

Intră în Galeria FOTO

Pasajul de la Domnești va fi extrem de important pentru traficul din București, care va fi fluidizat în momentul în care va fi dat în folosință.

VIDEO

Pasajul de la Domnești are o formă finală

Proiectul pasajului de la Domnești a fost demarat în 2017, când contractul pentru proiectarea și execuția pasajului a fost încheiat cu firma Starco.

Pasajul care este, de fapt, un giratoriu suspendat, are o lungime de 536 de metri, iar costul construcțiilor este estimat la 91 de milioane de lei, potrivit digi24.ro.

În momentul în care va fi dat în folosință, pasajul Domnești va fluidiza traficul de pe centura Capitalei.

Povestea lucrărilor de la pasajul Domnești este una aparte. Timp de un an nu s-a mai lucrat deloc la acest pasaj, fiindcă Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a dorit modificarea proiectului pentru a include o buclă de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea.

Apoi a urmat falimentul constructorului, iar lucrările au fost preluate de subcontractorii săi, care au fost tot firme din România.

Zona Prelungirea Ghencea – Domnești este una dintre cele mai aglomerate din București. Aici se fac cozi și de 4-5 kilometri, iar timpul de așteptare depășește zeci de minute.

În București se mai construiesc, de asemenea, și alte trei giratorii suspendate: la Cernica, Berceni şi Popeşti –Leordeni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube



Comentarii
Inchide