FOTO. Nereguli grave la firme de dezmembrări din Focșani și Golești

Autor: Daniel Samoilă 16 ian. 2022 Știri auto

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat nu mai puțin de cinci percheziții în Focșani și Golești, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune.

Oamenii legii au descoperit că, în perioada 2015-2021, un bărbat de 35 de ani din Focșani cumpăra mașini avariate din afara țării pe care ulterior le dezmembra la domiciliu, iar piesele erau vândute pe diferite site-uri din online.

Totodată, acesta repara autoturismele prin intermediul unor societăți comercial de profil, pe care ulterior le vindea. Bărbatul, însă, nu le preciza cumpărătorilor faptul că mașinile au suferit avarii grave.

Ce sume au confiscat polițiștii de la firmele de dezmembrări

Astfel, după ce polițiștii au făcut percheziții la domiciliul bărbatului în vârstă de 35 de ani și la patru hale aparținând unor persoane fizice sau juridice unde se desfășoară activități de dezmembrare și reparații autovehicule, aceștia au confiscat sume în valoare de 20.512 lei și 1.400 euro.

Polițiștii au descoperit la firmele de dezmembrări înscrisuri, medii de stocare, piese auto, subansambluri auto, precum și autovehicule avariate, destinate dezmembrării, toate deținute în vederea comercializării.

„Cercetarile continuă pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate, precum și pentru stabilirea și recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune”, mai anunță Poliția Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide