Top 7 piese auto pe care nu e bine să le cumperi de la dezmembrări

Autor: Marius Vișan 20 iul. 2021 Știri auto
Top 7 piese auto pe care nu e bine să le cumperi de la dezmembrări

Românul este obișnuit să facă economie când vine vorba de reparația mașinii, așa că, uneori, apelează la piese auto de la parcurile de dezmembrări.

Multe mașini care circulă pe drumurile din România au mai mult de 10 ani. Acest rezultat ne plasează într-o poziție nu foarte favorabilă în Europa. Deși numărul de mașini noi este în continuă creștere, suntem departe de rezultatele obținute în alte țări europene.

Numai în 2020, numărul autoturismelor second hand înmatriculate a fost de 405.045 unități. Poate că acesta este unul dintre motivele popularității tot mai mari a reciclării pieselor auto.

Piese de schimb second hand

Odată cu numărul de mașini second hand, crește și numărul celor care folosesc piese de schimb mai vechi pentru mașinile lor. Există șoferi care cumpără cele mai ieftine produse. Cu toate acestea, nu este întotdeauna soluția corectă și sigură. Alegeți un furnizor de încredere, verificat, pentru a cumpăra piese auto noi.

Dacă pentru părţi de caroserie (bare de protecţie, portiere, capotă, grilă, hayon, stopuri sau faruri) nu este chiar o problemă, pentru piesele care ţin de siguraţa maşinii lucrurile nu sunt atât de simple.

Acest lucru poate fi destul de periculos, deoarece montarea pe maşină a unei piese despre care nu se ştie de unde provine, şi cum a fost folosită, poate provoca incidente nedorite, iar siguranţa maşinii scade considerabil.

Top 7 piese auto pe care nu e bine să le cumperi de la dezmembrări

1. Anvelopele

Anvelopele uzate nu sunt sigure.

2. Plăcute de frână și discuri

Discurile de frână la mâna a două pot fi ovalizate sau crăpate. Acestea se pot sparge oricând.

3. Bieletele de direcție

Dacă partea de cauciuc a fost uzată ele prezintă un risc crescut de a se rupe. Și alte elemente ale sistemului de direcție, cum sunt capetele de bară, pivoți, bucsaraie, nu trebuie cumpărate niciodată uzate. Există pericolul că piesă să cedeze și mașină să piardă direcția.

4. Amortizoarele

Dacă amortizoarele sunt defecte, impactul gropilor asupra mașinii va fi unul foarte puternic.

5. Ștergătoarele

Vizibilitatea este foarte importantă pentru siguranță dumneavoastră.

6. Kitul de ambreiaj

7. Consumabile

Filtrele de aer, ulei şi polen, uleiul din motor şi cutie, lichidul de frână, amestecul antigel, curelele de distribuţie şi transmisie împreună cu întinzătoarele sunt eficiente și sigure doar atunci când sunt cumărate de noi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide