FOTO. O nouă linie de producție a Toyota a fost inaugurată în Polonia

Autor: Daniel Samoilă 20 dec. 2021 Știri auto

Constructorul nipon Toyota și-a inaugurat o nouă linie de producție pentru motoarele hibride. Este a șasea fabrică pe care o inaugurează în ultimii trei ani, în Polonia.

La această nouă fabrică se construiește cea mai recentă generație a motorului TNGA de 1,5 litri, care este instalat pe noul model Toyota Yaris, desemnată recent „Mașina anului 2021”, dar și pe Yaris Cross.

Toyota are trei linii de producții pentru motoarele hibride în Polonia, ceea ce înseamnă o creștere de 76% a producției mașinilor hibride, anunță Toyota. Fabricile s-au construit în Walbrzych și Jecz-Lazkowice, lângă granițele cu Germania și Cehia.

Toyota și Lexus au dezvăluit 15 prototipuri electrice

Toyota și Lexus au anunțat în urmă cu câteva zile 15 prototipuri, care fac un „preview” la viitoare noi modele de serie 100% electrice. A fost prezentată aproape toată gama viitoare de automobile electrice ale niponilor, care vor fi lansate până în 2030.

Akio Toyoda, președintele Toyota, a clasificat prototipurile prezentate în două categorii: vehicule care reduc emisiile de carbon (de ex. HEV, PHEV) și vehicule neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon (de ex. BEV, FCEV).

Până în 2030, Toyota Motor Company va avea o gamă de 30 de vehicule electrice care va acoperi toate segmentele și toate piețele din Europa, America de Nord și China. Japonezii vizează vânzări anuale de un milion de vehicule cu zero emisii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota.com



Comentarii
Inchide