FOTO – Primăria din Sibiu a cumpărat 40 de autobuze ecologice. De când vor fi folosite

Autor: Daniel Samoilă 17 nov. 2021 Știri auto

Primăria Municipiului Sibiu a anunțat că a achiziționat nu mai puțin de 40 de autobuze ecologice. Acestea urmează să fie livrate în perioada următoare.

Cele 40 de autobuze au fost cumpărate în cadrul unui contract în valoare de 77 de milioane de lei. Ele vor putea circula pe traseu abia din martie 2022, după ce vor fi înmatriculate și se vor efectua inspecțiile tehnice.

Intră în Galeria FOTO

Contractul a fost semnat de Primăria Sibiu în iunie 2021. În urma înțelegerii cu constructorul vor fi livrate 11 autobuze de 18 m și 29 de autobuze de 12 m.

Achiziționarea autobuzelor aduce automat și crearea unei aplicații mobile pentru călători, un sistem de informare a călătorilor în stații, un sistem de e-ticketing mai modern și un sistem de management al flotei pe trasee.

Primăria Sibiu a cumpărat 40 de autobuze ecologice

Într-o postare pe Facebook Primăria Sibiu anunță că autobuzele sunt dotate cu motor Mercedes Benz, sistem de climatizare şi un sistem de încălzire auxiliar, câte două monitoare LED la bord pentru informarea călătorilor şi alte 3 ecrane pe exteriorul autobuzului indicând traseul pe care circulă, camere video pentru siguranţa călătorilor, echipamente pentru WiFi și prize, la fiecare rând de scaune.

De asemenea, reprezentanții primăriei susțin că va fi pusă în funcție și o stație de alimentare cu gaz natural comprimat la sediul Tursib.

” Într-o perioadă de 3 ani am reușit să cumpărăm 119 mijloace de transport noi, prin investiții din fonduri europene și resurse locale, în valoare totală de 191 milioane de lei.

Scopul acestor investiții planificate și coordonate a fost, pe de-o parte, înnoirea parcului auto, iar pe de altă parte, creșterea frecvenței de circulație a autobuzelor și extinderea traseelor de transport public.

Oferim astfel o alternativă de mobilitate pentru sibieni, mai prietenoasă cu mediul, prin mijloace de transport moderne și confortabile”, a declarat Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Primăria Sibiu



Comentarii
Inchide