Un autobuz alimentat cu hidrogen a fost prezentat în Constanța

Autor: Daniel Samoilă 16 nov. 2021 Știri auto
Un autobuz alimentat cu hidrogen a fost prezentat în Constanța

În următoarea perioadă va exista o campanie de testare și prezentare a unor autobuze alimentate cu hidrogen. Evenimentul va avea loc în 12 orașe din România.

Primul oraș în care se oprește „caravana” este Constanța. În centrul atenției va fi modelul Urbis 12, un autobuz alimentat cu hidrogen care va fi prezentat timp de trei zile. Urbis 12 va fi expus în mai multe locuri din Constanța.

Urbris 12 a fost fabricat de societatea Solaris.

Urmează apoi un adevărat tur național de prezentare a autobuzelor alimentate cu hidrogen

Autobuz alimentat cu hidrogen, prezentat în Constanța

Potrivit Adevărul.ro, de această campanie s-a ocupat și Primăria din Constanța, care a programat activitățile în cele trei zile în felul următor:

• 17 noiembrie, ora 11:00, Campusul Universităţii Ovidius, pe platforma de cercetare HyRES de INSAE – întâlnire cu specialişti din sectorul de transporturi, experţi în domeniul soluţiilor de mobilitate durabilă, reprezentanţi din sectorul de producere de hidrogen şi surse regenerabile de energie, studenţi, cadre didactice şi reprezentanţi mass-media;

• 18 noiembrie, 10:00, Liceul Energetic Constanţa – prezentarea autobuzului Urbino 12, urmată de o excursie cu un grup de elevi din cadrul liceului până la platforma demonstrativă cu Surse Regenerabile a MONSSON GROUP;

• 19 noiembrie, ora 10:00, autobuzul Urbino 12 va fi expus la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, de unde un grup de elevi din cadrul liceului vor fi transportaţi cu Urbino 12 până la platforma Midia Năvodari în scopul prezentării experienţei în domeniul producerii de hidrogen pentru decarbonizarea proceselor industriale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Primăria Constanța



Comentarii
Inchide