FOTO. Primăria Sectorului 6 face „curățenie”: aproape 1.000 de mașini abandonate au fost ridicate

Autor: Daniel Samoilă 27 nov. 2021 Știri auto

Primăria Sectorului 6 s-a apucat de „curățenie” și a ridicat aproape de 1.000 de mașini abandonate. În total au fost ridicate 930 de mașini abandonate de pe străzi, fie de proprietari, fie de autorități.

Nu mai puțin de 10.000 de mașini abandonate au fost identificate pe străzile din Sectorul 6. Pentru 1.163 au fost trimise somații către proprietari, iar 771 dintre aceștia le-au ridicat de bunăvoie și fie le-au dus la fier vechi, fie le-au repus în circulație.

De asemenea, administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a eliberat străzile de 159 de mașini vechi. Toate mașinile abandonate au fost depozitate într-un spațiu amenajat pe bulevardul Preciziei nr. 24.

Cum își pot recupera proprietarii mașinile depozitate

Conform Libertatea.ro, proprietarii care vor să-și recupereze mașinile au două luni la dispoziție pentru a face acest lucru. În caz contrar, vehiculele vor merge la REMAT.

Totodată, proprietarii mașinilor trebuie să plătească o taxă de 530 de lei cu TVA, care acoperă costul ridicării, transportului şi al depozitării.

Primăria Sectorului 6 a început încă din luna ianuarie să ridice mașinile abandonate sau să notifice proprietarii lor. Reprezentanții primăriei au realizat un regulament prin care au inventariat mii de mașini părăsite, dar au și ridicat mașinile parcate ilegal, pentru că blocau salubrizarea și încurcau circulația.

”Poliția Locală este mereu alertă pe acest subiect! Am început cu politici de toleranță zero, iar pe măsură ce polițiștii locali vor căpăta mai multă încredere că nimic nu li se întâmplă, dacă aplică legea, le vom extinde și în alte domenii.

Încep sa fiu din ce în mai mulțumit de polițiștii locali, nu suntem încă acolo unde îmi doresc eu, dar se fac pași în direcția corectă”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Primăria Sectorului 6



Comentarii
Inchide