FOTO | Primele schiţe cu noul SUV Skoda Kodiaq

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto

 


Faptul că Skoda plănuieşte să lanseze un nou SUV nu ar trebui să o surpriză pentru cunoscătorii din domeniul auto. Brand-ul ceh a prezentat încă de acum câteva luni, la Geneva, conceptul VisionS, concept ce anunţa direcţia spre acest segment. Ei bine, acum avem şi primele ilustraţii cu viitorul crossover Skoda. 

Setat să poarte numele Kodiaq, noul model este programat să umple spaţiul liber de deasura lui Yeti, acesta urmând să fie cel mai mare model produs de cehi. După cum se poate vedea, design-ul crossover-ului urmăreşte îndeaproape cutele ascuţite ale conceptului, la care au fost adougate stopurile cu LED-uri în formă literei C, plus o serie de ”artificii” care îi dau o înfăţişare robustă, scrie Carscoops.com.

Proiectul grafic a fost condus de designerul şef Skoda Jozef Kaban, care înainte de a trece în echipa celor de la Mlada Boleslav, a mai condus partea de design exterior pentru Audi şi pentru caroseria lui Bugatti Veyron.

Aspectul lui Kodiaq îşi are sursa de inspirţie în paharele de cristal Bohemia, cu linii delicate dar îndrăzneţe, întinse peste un ampatament lung, cu consolele scurte de proporţii superioare, şi un spaţiu interior maximizat.

Deşi noi nu putem vedea interiorul cabinei, Skoda promite că „interiorul continuă designul frapant al exteriorului”, cu elemente grafice puternice şi display-uri mari împărţite între şofer şi pasagerul din faţă.

Constructorul a programat debutul lui Kodiaq pentru septembrie, astfel încât ne putem aştepta să-l vedem la viitoarea ediţie a Salonului Auto de la Paris.
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide