FOTO. Renault a cumpărat acțiunile unui startup care construiește motoare electrice inovative

Autor: Daniel Samoilă 24 nov. 2021 Știri auto

Constructorul francez Renault, care deține și marca Dacia, a cumpărat acțiunile unui startup care investește în motoare electrice.

Astfel, Renault a achiziționat 21% din compania Whylot, care dezvoltă motoare electrice construite pe baza unei tehnologii inovative. Aceste motoare dispun de o arhitectură nouă, cu un flux axial. Ele permit mai multe forme compacte în comparație cu motoarele clasice.

Intră în Galeria FOTO

Totodată, aceste noi motoare electrice dezvoltate de Whylot produc o creștere a cuplului și puterii, raportat la masa motorului. Whylot are sediul în Franța și a mai fost finanțată în trecut și de Guvernul din Hexagon.

Renault investește în motoarele electrice

Conform Profit.ro, atât Renault cât și Whylot au mai colaborat în trecut pentru realizarea motoarelor electrice cu flux axial. Scopul principal al constructorului Renault este de a introduce motoarele electrice axiale pe motorizările hibrid. Acest lucru ar însemna reducerea coturilor de producție, dar și reducerea emisiilor de CO2.

Renault anunță că va deveni primul constructor auto care va folosi motoare electric cu flux axial, începând cu 2025.

„Suntem încântați să facem un pas mai departe în relația noastră cu Whylot, un start-up care promite în designul și dezvoltarea motoarelor high-tech”, a declarat Philippe Brunet, director pentru motoare și vehicule electrice al Alianței Renault Nissan Mitsubishi.

Conform sursei menționate, motoarele cu flux axial au suferit câteva probleme majore în trecut. Acestea se rotesc cu o viteză mare și din această cauză ajung la temperaturi mari, care trebuie rezolvate cu sistem de răcire complexe.

Whylot spune că aceste probleme vor fi rezolvate și vor veni cu materiale noi, inovatoare, care nu generează temperaturi și nu demagnetizează magneții.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide