Noul Renault Kangoo Van E-Tech oferă autonomie de 300 km

Autor: Mihai Morcovescu 04 nov. 2021 Știri auto

La aproximativ șapte luni după lansarea noii generații Kangoo, Renault a dezvăluit versiunea electrică a modelului, denumită Van E-Tech. Acesta este urmașul lui Kangoo Z.E,. care a fost un imens succes de piață.

Versiunea cu zero emisii a utilitarei constructorului francez este echipată cu un motor electric care produce 122 CP și 245 Nm, în timp ce bateria litiu-ion are o capacitate de 45 kWh și promite o autonomie de până la 300 de kilometri în ciclul WLTP.

Noul Kangoo Van E-Tech este dotat cu un încărcător standard de 11 kW, care permite utilizatorului încărcarea bateriei de la 15% la 100% în 3,5 ore. La o putere de încărcare de 7,4 kW, durata de încărcare va fi de 6 ore. Opțional este oferit un „charger” de 80 kW, care în 30 de minute încarcă suficient pentru o autonomie de 170 de kilometri.

Portieră laterală cu cea mai mare deschidere din segment

Noul Renault Kangoo Van E-Tech oferă autonomie de 300 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Utilizatorii noului Renault Kangoo electric vor avea la dispoziție șase moduri de conducere, care permit selectarea modului de frânare regenerativă. Aceste moduri sunt următoarele:

  • Sailing (afișaj luminos B1) – mod regenerativ limitat, pentru utilizare pe autostradă;
  • Drive (B2) – mod regenerativ implicit, pentru utilizare versatilă;
  • Brake (B3) – mod regenerativ maxim, pentru utilizare în ambuteiaje și pe drumurile dificile de munte.

Cel de la volan va primi toate informațiile legate de sistemele de asistență, modul de rulare ales și gestionarea energiei pe ecranul digital de 10 inch, care poate fi individualizat. Opțional, display-ul  poate fi comandat color.

Noul Renault Kangoo Van E-Tech este disponibil în două lungimi (standard și lung). Asemenea versiunii cu motor termic din care derivă, Kangoo electric este prevăzut cu sistem multimedia Renault Easy Link, card cu cheie hands-free, frână de parcare automată.

De asemenea, autoutilitara francezilor cu zero emisii de CO2 dispune de o portieră laterală cu cea mai mare deschidere din segment (4,5 metri). Asemenea lui Kangoo Van,  „electrica” de la Renault are același volum de depozitare de 3,9 metri cubi, aceeași sarcină utilă de 600 kg și 1.500 de kilograme capacitate de remorcare.

Producția noului Kangoo Van E-Tech va fi asigurată de fabrica Renault de la Maubeuge. Livrările europene vor debuta în primăvara anului viitor.

Sursa: Renault

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide