FOTO. Un Ford Ranger a intrat în dotarea pompierilor din Timișoara

Autor: Daniel Samoilă 26 dec. 2021 Știri auto

O nouă autospecială de intervenție a intrat în dotarea pompierilor din Timișoara. Este vorba de un model Ford Ranger.

Pe lângă autospecială, pompierii au mai primit și echipamente noi, printre care 10 ambarcațiuni destinate salvării persoanelor din mediul acvatic.

Autospeciala Ford Ranger face parte din categoria mijloacelor de primă intervenție și comandă. Ford-ul este dotat cu un rezervor de 200 litri de apă și o pompă de ultra înaltă presiune, echipament de descarcerare, instalație de iluminat și echipamente de tăiere.

Autospeciala va fi benefică în misiunile de stingere a incendiilor la autovehicule, incendii de locuințe în fază incipientă și multe alte acțiuni.

Ce alte dotări au mai intrat în dotarea pompierilor din Timișoara

Pe lângă modelul Ford Ranger, în dotarea pompierilor au mai intrat 10 ambarcațiuni destinate salvării persoanelor din mediu acvatic.

De asemenea, în dotarea echipajului CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear), din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, va intra un analizator de gaze și substanțe volatile Gasmet GT500 Terra.

„În ultimii ani, Consiliul Județean Timiș a fost un partener constant în îndeplinirea obiectivelor noastre privind înlocuirea autospecialelor vechi și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați. Aceste dotări ne ajută să fim mai eficienți în salvarea vieții și protejarea bunurilor cetățenilor județului Timiș”, au transmis cei de la ISU Timiș.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Timiș / Foto Lau



Comentarii
Inchide