FOTO – VIDEO. A construit o maşină de lemn complet funcţională, dar România are deja Julia

Autor: Marius Vișan 14 dec. 2015 Știri auto

Joe Harmon, un designer specializat în lucrări din lemn a petrecut cinci ani pentru a construi o maşină cu multe elemente din lemn, dar care să fie şi funcţională, informează Techinsider.io.

Harmon a început acest proiect în urmă cu opt ani, în timp ce era student la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, iar pentru a construi aceast automobil i-a luat cinci ani. El a fost inspirat de un avion din al Doilea Război Mondial, numit de Havilland Mosquito, care a fost cel mai rapid avion făcut aproape în întregime din lemn.

Citeşte şi VIDEO. Şi-a luat un M3 de 50.000 de lire, dar nu ştia cine a condus-o înaintea lui

Mai multe imagini găsiţi în galeria foto.

Citeşte şi FOTO Carburantul de 84,9 lei litru din România

Citeşte şi Bucureştiul în 2035: viziunea autorităţilor

Proiectul este menit să arate tuturor modurile diferite în care poate fi folosit lemnul. Harman spune că lemnul are un raport putere-greutate mai bun decât oţel şi aluminiu.

Alături aveţi un clip cu maşina de lemn construită de Joe Harmon.

 

Julia, maşina de lemn adusă de români laSalonul Auto Frankfurt 2015

Pe de altă pare, şi românii au avut o experienţă asemătătoare cu Julia, o maşină cu o caroserie de lemn, prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt din 2015. Szabo Peter  a lucrat vreme de trei ani la această maşină, undeva lângă Târgu Mureş, iar rezultatul atrăgea atenţia în standul unei companii germane de servicii electronice ultra-avansate: nu vezi în fiecare zi o maşină din lemn într-un stand de tehnologie de ultimă generaţie! 

Citeşte şi Numerele auto între YAD şi SEX. JOS e interzis, SUS e permis, COW n-ai voie, BOU ajunge pentru toţi

Citeşte şi GALERIE FOTO Dacia 1310 TS – Cea mai luxoasă maşină produsă în Epoca de Aur

Povestea maşinii e simplă, pe măsura celui care a creat-o: din pasiune faţă de lucrul în lemn, dar şi faţă de mecanică, Peter s-a apucat să lucreze din lemn de frasin o caroserie care seamănă cu elegantele cabriolete sport ale perioadei interbelice.

Mai multe imagini găsiţi în galeria foto.

Pe dedesubt se află un şasiu creat de mâna lui Matyus Csaba, iar punţile au fost preluate de pe un Ford Taunus. Pe deasupra, lemnul este şlefuit şi lăcuit, senzaţiile tactile fiind deosebite. Designul a fost gândit cap-coadă tot de Peter Szabo şi transformat în 3D de către Zsolt Csaba, maşina fiind rezultatul unei munci de echipă. 

Mai jos găsiţi un clip video cu prezentarea maşinii de lemn Julia

Citeşte şi Uite folia, nu e folia! Ce s-a întâmplat cu maşina de poliţie cu folie închisă la culoare pe geamuri

Citeşte şi VIDEO.O nouă Dacia? Maşina asta a fost surprinză de un cititor ProMotor pe DN1

Citeşte şi Benzina şi motorina s-au ieftinit, dar adevăratele scăderi urmează de la 1 ianuarie 2016 şi 2017

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide