Francezii au lansat una dintre cele mai iubite maşini de către români

Autor: Alexandru Banu 07 oct. 2016 Știri auto

Sedanul Megane e cea mai importată maşină pentru Renault anul următor. Compania speră într-un model de volum, adică unul care să se vândă mult, la un preţ bun pentru cumpărător. Modelul lansat in acest weekend are 4 uşi şi – zic francezii – are o linie între coupe şi un sedan obişnuit.

Maşina, care în unele ţări se numeşte Grand Coupe, are 4.63 metri lungime, mult pentru clasa compactă în care este. Şi portbagajul e mare, are 550 de litri. Comparativ cu versiunea hatchback actuală (5 uşi), cei din spate au cu aproape 4 cm mai mult loc la picioare. Pe hârtie par puţini, însă în practică se simt. Inăuntrul, bordul şi elementele înconjurătoare au fost aduse de pe Megane-ul hatchback. Renault are două motoare pe benzină şi trei diesel-uri pregătite pentru Megane Sedan. Primele sunt de 1.6 litri – 115CP şi 1.2 litri – turbo 130 CP. Cele cu motorină sunt cele de 90, 110 şi 130 de cai.

NOUL RENAULT MEGANE SEDAN

În funcţie de motoare, cutiile sunt manuale cu 6 trepte, automate cu o infinitate de rapoarte şi automate cu 6 sau cu 7 trepte şi cu dublu-ambreiaj. Maşina va fi construită în Turcia. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide