Franța va micșora vârsta necesară obținerii permisului de conducere de la 18 la 17 ani

Autor: Ionuț Vîlciu 22 iun. 2023 Știri auto

Guvernul francez anunță că va micșora vârsta necesară pentru permisului auto de la 18 la 17 ani. Legea va intra în vigoare începând cu ianuarie 2024.

Guvernul francez urmează să scadă vârsta de examinare în vederea obținerii permisului auto de la 18 la 17 ani. Legea ar urma să intre în vigoare în ianuarie 2024, precizează şefa Guvernului, Élisabeth Borne.

„Începând din ianuarie 2024, se va putea da (examenul de obţinere a) permisului de conducere începând de la 17 ani şi conduce începând de la 17 ani”, în loc de 18 ani, ca în prezent, anunţă premierul francez, citat de News.ro.

Se pare că criteriile de examinare ar urma să rămână neschimbate, chiar dacă vârsta la care tinerii pot obține permisul de conducere va fi micșorată. Élisabeth Borne subliniază că această măsură urmează să fie „un adevărat plus” în rândul tinerilor ucenici.

Și în România au existat câteva schimbări legate de permisele auto

Recent, am putut vedea că proiectul de lege care permite posesorilor de permis de conducere categoria B să conducă și anumite tipuri de motociclete sau scutere cu capacități cilindrice de până la 125 cmc a fost adoptat.

Astfel, posesorii de permis de conducere categoria B vor putea conduce și scutere sau motociclete cu capacitate cilindrică de până la 125 cmc. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul stabilirii valabilităţii permisului de conducere eliberat pentru categoria B şi în cazul anumitor tipuri de motociclete. Acest lucru este valabil dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă.

Dacă aveți 24 de ani împliniți și aveți permisul obținut de cel puțin trei ani, veți putea conduce o astfel de motocicletă sau scuter. Bineînțeles, cu condiția să urmați 10 ore practice în vederea acomodării cu un astfel de vehicul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide