FRAS parteneră pentru proiectul Siguranţa în Trafic

Autor: Dan Vache 15 mai 2009 Știri auto
FRAS parteneră pentru proiectul Siguranţa în Trafic

Alături de Poliţia Rutieră, de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de alţi parteneri asociaţi, FRAS vine pentru prima dată vineri, 15 mai, orele 14.00, la Palatul Copiilor din Bucureşti, să prezinte celor peste 750 de elevi de liceu diferenţele dintre şofatul pe stradă şi pilotajul sportiv profesionist.

Creşterea îngrijorătoare a numărului de accidente în rândul tinerilor şoferi, precum şi riscurile pe care le ridică accesul la mopede în rândul adolescenţilor sau lipsa de informare şi responsabilizare în rândul celor care decid să accelereze dincolo de viteza legală atunci când sunt pe 2 sau 4 roţi reprezintă suficiente motive pentru implicarea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv într-una din cele mai ample campanii de informare şi educare a tinerilor faţă de ceea ce înseamnă siguranţa lor şi a celor apropiaţi lor în traficul rutier.

“Am decis să fim parteneri pentru o astfel de campanie de responsabilizare a tinerilor pentru că diferenţele dintre şofatul obişnuit în trafic şi pilotajul sportiv sunt foarte mari. De la materialul de concurs, însemnând echiparea maşinii cu rollbar de protecţie, securizarea rezervorului pentru a nu lua foc în caz de ieşire în decor sau utilizarea unor anvelope speciale de înaltă performanţă, şi până la echipamentul de protecţie pentru pilot şi copilot, însemnând combinezon ignifug, cască de protecţie, centuri de siguranţă speciale şi altele, pilotajul sportiv se ghidează pe probele de concurs după reguli ce ies în afara celor impuse de circulaţia în traficul obişnuit”, a subliniat domnul Ovidiu Mazilu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

În cadrul evenimentului de vineri, multiplul campion naţional la raliuri, Titi Aur, va vorbi elevilor despre valenţele şi importanţa condusului defensiv în condiţii de trafic normal. După sesiunea de prezentări, cei peste 750 de elevi prezenţi la eveniment vor putea lua contact cu câteva maşini de concurs expuse pe platoul din faţa Palatului Copiilor. Printre maşinile expuse va fi si monopostul Dallara F354 pilotat de Silviu Dumitrescu şi o Dacia Logan pilotată de Andrea Necula, ambii fiind piloţi de coastă.

Din partea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv vor mai fi prezenţi la eveniment domnul Ovidiu Mazilu, preşedinte FRAS şi fost pilot de performanţă, şi Ştefan Vasile, vicepreşedinte FRAS, maestru emerit al sportului şi multiplu campion naţional la automobilism sportiv.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide