Freze Nikrob – Se lansează o mașină electrică mai ieftină decât Dacia Spring. Cum arată și cât costă?

Autor: David Andrei 12 apr. 2021 Știri auto

Se lansează o mașină electrică mai ieftină decât Dacia Spring. Se numește Freze Nikrob. Cum arată și cât costă modelul cu emisii zero?

GALERIE FOTO

Producătorul lituanian Dartz, specializat în blindaje auto, a bătut palma cu Nikrob pentru a construi ceea ce ei anunță că va fi cea mai ieftină mașină electrică din Uniunea Europeană. Este o poziție pe care, în acest moment, o ocupă Dacia Spring. În România, versiunea de bază pornește de la 16.800 de euro cu TVA inclus. Prin Programul Rabla Plus, aceasta ajunge la 8.400 de euro.

Modelul are ceva în comun cu Dacia Spring: țara de proveniență a pieselor. Acestea vor fi importate din China. Mașina va fi asamblată, în schimb, în Lituania.

Freze Nikrob va fi versiunea europeană a modelului Wuling Hongguang Mini EV, produs de SAIC-GM-Wiling în China pentru China. Spre deosebire de acea versiune însă, mașina care va ajunge în Europa se va supune normelor europene de siguranță.

Mașină electrică mai ieftină decât Dacia Spring, cu performanțe net inferioare

Două baterii vor fi disponibile. Versiunea entry-level va primi bateria mică, de 9,2 kWh, în timp ce unitatea cu o capacitate de 13,8 kWh, îi va fi rezervată lui Freze de top. Aceasta din urmă va avea o autonomie de până la 200 de kilometri, valori similare cu cele propuse de Honda e și Mini SE. Dacia trece în contul lui Spring până la 305 kilometri parcurși între două încărcări.

Un motor electric, amplasat pe puntea din spate, dezvoltă 13 kW, adică 17 cai putere și 85 Nm. Da, ați citit bine. Spring, în schimb, se laudă cu 45.

Potrivit Autocar.co.uk, cei de la Dartz susțin că au găsit o breșă în piața mașinilor electrice, pe care vor să o speculeze. “Piața a primit o grămadă de propuneri în segmentul B, dar – spun lituanienii – piața mașinilor ieftine, de oraș, este practic goală!”

Prețul de pornire al acestei mașini va fi de 9.999 euro. Versiunea de top, cu echipare Luxury, va porni de la 14.999 euro. Este, evident, o mașină electrică mai ieftină decât Dacia Spring, dar și cu performanțe net inferioare.

 

 

*Foto: Wuling Hongguang Mini EV

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide