Frontera revine în gama Opel. Noul SUV va rivaliza cu Dacia Duster – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 apr. 2024 Știri auto

Opel a dezvăluit oficial nou generație Frontera. Celebrul nume revine în gamă sub forma unui crossover de dimensiuni compacte. Clienții vor avea la dispoziție motorizări mild-hybrid sau versiuni pur electrice.

Frontera a fost readus la viață sub forma unui SUV de familie de dimensiuni compacte care va înlocui vechiul Crossland. Noua generație Frontera va fi disponibilă cu motorizări mild-hybrid sau în versiuni pur electrice.

Designul este clar inspirat de formele pătrățoase ale SUV-ului anilor 1990, renunțând la forma aproape ca de monovolum a vechiului Crossland. Pentru Frontera, Opel a ales un design angular, cu suprafețe verticale și unghiuri drepte, tocmai pentru a amplifica ideea unui SUV robust. Partea frontală integrează elementul vizual Opel Visor, regăsit pe toate modelele noi ale producătorului german. Din lateral ne putem da seama mai bine cât ce dreaptă este silueta mașinii cu adevărat.

„Prin combinația sa de design robust, spațiu, soluții inteligente și sisteme de propulsie eficiente, noul Opel Frontera se va adresa unei game largi de clienți care doresc să iasă în evidență. Este ideal pentru mediul urban și suburban și, în același timp, oferă clienților noștri o experiență de reîncărcare”, a declarat Florian Huettl, CEO Opel.

Noul Opel Frontera ar putea rivaliza cu Dacia Duster

Dat fiind faptul că este un SUV de dimensiuni compacte, cu o lungime de circa 4,4 metri, noul Frontera ar putea reprezenta o alternativă la noua generație Dacia Duster. Având un design atât de vertical, Frontera maximizează spațiul pentru ocupanți, dar și pe cel din portbagaj, care oferă un volum de 460 de litri. Atunci când banchetele spate sunt rabatate, Frontera dispune de până la 1.600 de litri spațiu de încărcare.

Designul interior respectă noua filosofie Opel și putem vedea că mașina folosește două ecrane încastrate în planșa de bord: unul pentru instrumentarul de bord, celălalt pentru sistemul de infotainment. Ambele ecrane măsoară 10 inch în diagonală.

Prea multe detalii despre motorizări nu au fost oferite. Știm că mașina va fi oferită atât cu propulsoare mild-hybrid, pe benzină, dar și într-o versiune complet electrică. Ne putem aștepta ca noua generație Frontera să ajungă la vânzare în a doua jumătate a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide