Frontiera de vest, luată cu asalt de românii care se întorc în țările adoptive. Cum se circulă acum prin punctele vamale

Autor: George Cristea 04 ian. 2021 Știri auto

Frontiera de vest a fost luată cu asalt de românii care se întorc în țările lor adoptive după petrecerea sărbătorilor în țară, alături de familie. Iată cum se circulă acum prin punctele vamale.

Coloane mari de maşini s-au format duminică după amiază la Nădlac II, iar trecerea frontierei se face cu dificultate. Cele mai mari probleme sunt pe sensul de ieşire din ţară, iar autorităţile le-au
solicitat şoferilor să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa duminică seara că traficul rutier pe sensul către Ungaria al Autostrăzii A1 Arad – Nădlac se desfăşura dificil, în coloană, pe sensul de ieşire din ţară.

Situația s-a îmbunătățit luni, când numărul mașinilor a scăzut semnificativ. În acest moment cele mai multe puncte de trecere are frontierei funcționează în parametrii normali. Timpii de așteptare la graniță variază pentru cele mai multe puncte vamale între 10 și 20 de minute. Excepție face cel de la Petea, din județul Satu Mare, unde timpul de așteptare este de circa 30 de minute pentru mașini și 120 de minute pentru camioane.

Cum se circulă acum prin punctele vamale de la granița de vest

În cazul punctului vamal Nădlac II, care a provocat duminică cele mai lungi cozi, timpul de tranzitare este de 20 de minute pentru autoturisme și 50 de minute pentru camioane. Mult mai repede se poate trece prin punctul alăturat Nădlac I, unde timpul de așteptare este de 10 minute pentru turisme și 20 de minute pentru camioane, potrivit hărții interactive disponibile pe site-ul Poliției de Frontieră.

Pentru a evita ambuteiajele, conducătorii auto care intenționează să se deplaseze către Ungaria, sunt sfătuiți să utilizeze și alte puncte de trecere a frontierei, care nu sunt aglomerate. Verificarea traficului din punctele de trecere a frontierei se poate face simplu, accesând aplicația disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră. Polițiștii recomandă ca traficul greu să folosească punctul de la Vărșand, în timp pentru autoturisme este recomandat ca alternativă punctul de la Turnu.

Intră în Galeria FOTO

De asemenea, șoferii trebuie să țină cont că traficul prin punctul de trecere de la Cenad (județul Timiș) este suspendat temporar. Momentan se permite trecerea doar pentru lucrătorii transfrontalieri și transportatorii de marfă cu mașini de 7,5 tone.

Astfel de aglomerări se petrec de fiecare dată în perioada sărbătorilor. Față de ianuarie 2020, anul acesta traficul a fost semnificativ mai mic din cauza condițiilor de carantină impuse atât de România cât și de alte țări Europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide