Funcție nouă pentru mașini: a fost prezentat ecranul pentru identificarea biometrică a șoferului

Autor: Bogdan Bârliga 20 apr. 2023 Știri auto

Continental a colaborat cu trinamiX pentru implementarea unei noi funcții în autoturisme: Este vorba despre un ecran de identificare a șoferului cu o soluție de înregistrare prevăzut cu o cameră integrată pentru identificarea biometrică a conducătorului auto.

Această nouă tehnologie a câștigat recent premiul CES Innovation Award 2023 la categoria „Vehicle Tech & Advanced Mobility” la CES 2023 din Las Vegas. Afișajul de identificare a șoferului este prima asemenea tehnologie auto din lume pentru interiorul autovehiculului care permite autentificarea fără contact.

La Mobile World Congress (MWC) 2023, care a avut loc în perioada 27 februarie – 2 martie la Barcelona, display-ul a fost prezentat pentru prima dată în Europa la standul trinamiX.

O nouă aplicație de identificare biometrică pentru șoferi

O echipă din centrul de cercetare și dezvoltare automotive al Continental din Timișoara a lucrat la dezvoltarea acestui sistem. Specialiștii din departamentul User Experience din România au făcut mai multe demonstrații cu această nouă funcție în Las Vegas și Barcelona. Sistemul utilizat de cameră și afișaj a fost produs chiar în Timișoara.

O funcție cu care mulți utilizatori sunt deja familiarizați datorită recunoașterii faciale de pe telefoanele inteligente își face acum apariția și la autovehicule. Continental și trinamiX ridică interacțiunea dintre șofer și vehicul la un nou nivel. Tehnologia protejează în mod fiabil împotriva furtului de mașini, deoarece vehiculul poate fi pornit numai după autentificarea cu succes a persoanei aflate pe scaunul șoferului.

Aceasta sporește confortul în sectorul auto în multe cazuri, cum ar fi procesele de plată digitală prin intermediul afișajului mașinii la alimentarea cu combustibil, la parcare sau la plata taxelor de drum, precum și la închirierea de mașini. În plus, tehnologia poate fi utilizată pentru plăți în magazinele de aplicații sau pentru accesul la servicii digitale.

Camera integrată în sistem este utilizată pentru a monitoriza în mod fiabil atenția șoferului, pentru a preveni pericole precum oboseala la volan. Pentru ca acest lucru să se întâmple, noul afișaj de identificare a șoferului de la Continental și trinamiX nu necesită senzori suplimentari. Camera este integrată  în afișaj, făcând-o invizibilă pentru șofer.

Autentificarea facială integrată se bazează pe o tehnologie dezvoltată și brevetată de trinamiX. Aceasta combină recunoașterea facială pentru a verifica identitatea utilizatorului cu un nou tip de detectare a vitalității: Prin recunoașterea pielii umane, sistemul previne frauda, de exemplu prin intermediul fotografiilor sau al măștilor tridimensionale realiste ale șoferului legitim. Autentificarea facială trinamiX a fost certificată în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate biometrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Continental


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide