Gabriela Firea a anunțat intrarea pe traseu a primului lot de autobuze hibrid Mercedes Citaro

Autor: ProMotor acum o lună Știri

Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro au început deja să circule în București. Anunțul a fost făcut astăzi, 7 iulie, de către primarul general al capitalei, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook Societatea de Transport București – STB SA.

Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro va circula alături de cele 400 de autobuze Euro 6 aflate deja în trafic. Sunt primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro care vor circula pe traseul liniei 131. Ele fac parte din cele 130 achiziționate cu finanțare nerambursabilă. Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piața Romană, Calea Dorobanți, Arcul de Triumf, Piața Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

130 de autobuze hibrid cu finanțare nerambursabilă

Autobuzele sunt prevăzute cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Autobuzele au următoarele dimensiuni: lungime de 12.135 mm, lățime de 2.550 mm, înălțime de 3.120 mm, lățime uși de acces de 1.250 mm și o înălțime la urcare pentru toate ușile de 320 mm.

Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021. Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, dintre care 27 de locuri pe scaune și 65 de locuri în picioare. Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani și 480.000 de km.

Tehnologia acestor autobuze face ca motorul electric, dispus între motorul termic și transmisia automată, să funcționeze ca agregat de antrenare a roților cât, dar și ca generator de energie atunci când autobuzul frânează.

Intră în Galeria Foto

Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane.

Primul autobuz hibrid Mercedes a ajuns în București în luna februarie 2020. Mercedes Benz a fost declarat în 12 august 2019 câștigătorul licitației pentru 130 de autobuze hibrid în București.


Sursa foto: Facebook / STB


Comentarii
Inchide