Gabriela Firea acuză criticile primite după inaugurarea șoselei Fabrica de Glucoză

Autor: George Cristea 27 iun. 2020 Știri auto

Gabriela Firea acuză criticile primite după inaugurarea șoselei Fabrica de Glucoză. Într-o postare pe Facebook, primarul general al Bucureștiului spune că „se cauta chichițe, numai pentru a fi umbrită realizarea care se vede cu ochiul liber”.

Intră în Galeria FOTO

Pentru a ilustra schimbările pe care le aduce lucrarea de pe șoseaua Fabrica de Glucoză, primarul Capitalei a postat pe Facebook două fotografii, „Before and after”, adică înainte și după modernizare. Firea spune că lucrările au fost făcute în doi ani fără a se întrerupe complet circulația.

„Strada Fabrica de Glucoză. Cum era și cum este acum, după lărgire și modernizare. Imaginile vorbesc de la sine. Se vor corecta rapid și micile neajunsuri cauzate de îngustarea trotuarului în
dreptul alveolei pentru copaci. Acum se cauta chichițe, numai pentru a fi umbrita realizarea care se vede cu ochiul liber și se simte în trafic. Important este că s-a fluidizat traficul în zona de Nord a Capitalei, că avem un bulevard nou, cu toate facilitățile: înlocuirea rețelei de termoficare, piste de biciclete, rampe de acces pentru riverani, iluminat public economic. O lucrare executata în mai puțin de 2 ani, în condițiile în care nu am oprit complet traficul”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea acuză: Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost redată circulației în doi ani

Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost redată circulației pe ambele sensuri joi după-amiaza, cu două benzi pe sens. Proiectul a început pe 29 octombire 2018 şi trebuia să se încheie pe 29 ianuarie 2020. Şoseaua are acum patru benzi de circulaţie, trotuare care măsoară doi metri lăţime şi piste pentru biciclişti de 1,5 metri lăţime. Executarea lucrărilor a costat 48 de milioane de lei, iar expropierea 120 de milioane de lei.

Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din București. Pe lângă lărgirea carosabilului, au fost modernizate și reconfigurate toate rețelele de utilități din zonă. De asemenea, proiectul a fost modificat în timpul execuției în funcție de cerințele locuitorilor din zonă.

Lucrările la tronsonul cuprins între Bulevardul Barbu Văcărescu și Calea Floreasca au fost întârziate din cauza lucrărilor ample la magistrala care alimentează cartierul Aviației cu apă caldă și căldură. Acest tronson va fi finalizat în circa două săptămâni, în funcție de condițiile meteo, promite Gabriela Firea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide