Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost finalizată. Se circulă pe ambele sensuri

Autor: George Cristea 25 iun. 2020 Știri auto

Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost finalizată, după doi ani de lucrări. În prezent se circulă pe ambele sensuri între Șoseaua Petricani și bulevardul Barbu Văcărescu, cu două benzi pe sens.

Intră în Galeria FOTO

După doi de ani de lucrări, Strada Fabrica de Glucoză este gata. Proiectul a început pe 29 octombire 2018 şi trebuia să se încheie pe 29 ianuarie 2020. Şoseaua are acum patru benzi de circulaţie,
trotuare care măsoară doi metri lăţime şi piste pentru biciclişti de 1,5 metri lăţime. Executarea lucrărilor a costat 48 de milioane de lei, iar expropierea 120 de milioane de lei.

„De astăzi, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză se circulă pe patru benzi, doua pentru fiecare sens de circulație, între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu. Această zonă intens circulată a pus ani de zile nervii șoferilor la grea încercare. Am găsit acest proiect, inițiat acum peste 6 ani, blocat și cu niște costuri uriașe. Am schimbat strategia și am făcut economii importante la buget. Am încheiat șantierul într-un an și 8 luni. Acum avem o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare”, a scris primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Cum a fost finalizată șoseaua Fabrica de Glucoză

În ultimele zile a fost pus în funcțiune sistemul de semaforizare, sistemul de iluminat public modern și economic, au fost montate separatoare de sensuri și au fost realizate toate marcajele rutiere. De asemenea, a fost reconfigurată total intersecția cu strada Gara Herestrău. Astfel, au fost rezolvate problemele la intrarea către Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, Muzeul Național al Aviației Române și mai multe clădiri de birouri.

Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din București. Pe lângă lărgirea carosabilului, au fost modernizate și reconfigurate toate rețelele de utilități din zonă. De asemenea, proiectul a fost modificat în timpul execuției în funcție de cerințele locuitorilor din zonă.

Lucrările la tronsonul cuprins între Bulevardul Barbu Văcărescu și Calea Floreasca au fost întârziate din cauza lucrărilor ample la magistrala care alimentează cartierul Aviației cu apă caldă și căldură. Acest tronson va fi finalizat în circa două săptămâni, în funcție de condițiile meteo, promite Gabriela Firea.

Lucrările de lărgire a șoselei Fabrica de Glucoză au început în august 2018 și ar fi trebuit să se încheie în 15 luni, cu toate că Gabriela Firea era atunci optimistă că ar fi putut da în folsință noul bulevard în numai 12. Un an mai târziu, lucrările păreau să intre în linie dreaptă, iar constructorii erau optimiști că lărgirea va putea fi finalizată până la finalul lui 2019. La începutul lunii iunie, un nou termen era anunțat pentru finalizare – două săptămâni. A durat trei, dar cel puțin acum se poate circula în condiții optime între șoseaua Petricani și bulevardul Barbu Văcărescu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide