Gabriela Firea anunță că Podul Nicolae Grigorescu este „aproape gata”

Autor: ProMotor 05 iun. 2020 Știri auto

Gabriela Firea anunță într-o postare pe pagina personală de Facebook că Podul Nicolae Grigorescu este „aproape gata”. Proiectul a fost demarat în urmă cu 6 ani, dar anul acesta se va putea circula pe noul pod, promite primarul Capitalei.

Intră în Galeria FOTO

„Un proiect blocat 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucureștenii și vizitatorii îl vor putea folosi din această vară.
Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor şi construirea unui pasaj peste Dâmbovița este
aproape gata, iar circulația va fi deschisă curând. După finalizarea lucrărilor de înălțare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, constructorul a intrat la
realizarea ultimelor detalii la pod şi drum”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că au fost așternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi pod, au fost realizate marcajele rutiere, rețeaua de iluminat public este funcțională iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea, dar şi că, în paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod şi se lucrează la cea de coborâre.

Ce a împiedicat finalizarea lucrărilor la Podul Nicolae Grigorescu?

„În ceea ce privește continuarea proiectului, până la Șoseaua Vitan Bârzeşti, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi culoarul de exproprieri sunt aprobate. A fost emisă şi hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MApN o suprafață de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi şi 3 staţii de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 de milioane de lei”, mai arată Firea.

Potrivit postării ei, proiectul a fost blocat aproape şase ani din cauza exproprierilor şi a studiului de fezabilitate „întocmit prost”.

„Nu s-a ţinut cont de toate condiţiile din amplasament (reţele edilitare, colector care însoţeşte Dâmboviţa) şi nici nu a fost prevăzută iniţial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă. Pentru continuarea investiţiei, s-a dispus relocarea tuturor reţelelor de utilităţi, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studio de coexistenţă între Enel şi Transelectrica şi încheierea unui contract de proiectare şi execuţie prin care să se înalţe liniile de tensiune. Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat şi separatoare de sens, au fost contractate şi executate şi aceste lucrări”, a conchis primarul general al Capitalei.

Podul Nicolae Grigorescu a fost finalizat, practic, încă din 2018, dar circulația nu a putut fi deschisă din cauza liniilor de înaltă tensiune care treceau prea aproape de suprafața căii de rulare. Finalizarea podului Grigorescu a fost cuprinsă în bugetul Primăriei pe anul 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide