Gabriela Firea: Aplicarea taxei Oxigen se amână pentru luna martie

Autor: ProMotor 09 dec. 2019 Știri auto
Gabriela Firea: Aplicarea taxei Oxigen se amână pentru luna martie

Primarul Gabriela Firea a anunţat, luni, că aplicarea taxei Oxigen nu se va mai face din ianuarie 2020, ci din luna martie a anului viitor. Intervalul de respiro acordat șoferilor va fi folosit pentru „informare şi conştientizare”.

„Normal ar trebuie să fie aplicat de la 1 ianuarie, şi prin urmare, autoturismele poluante să nu mai aibă acces în zona anunţată deja. Deoarece conştientizăm faptul că cetăţenii trebuie să fie mult mai informaţi, am luat hotărârea cu Direcţia transporturi, ca lunile ianuarie şi februarie să fie dedicate informării şi conştientizării”, a anunţat primarul Gabriela Firea la comandamentul pentru identificarea soluţiilor pentru traficul din Capitală în perioada sarbatorilor.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, din 2020 masinile sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului. Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021.

Accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizata mai mică de 5 tone pe arterele din Bucureşti va fi restricţionat zilnic, de luni pană vineri, cu excepția sărbătorilor legale, în intervalul 07:00-22:00, după cum urmează:

– pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, accesul este interzis în Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), fiind permis pentru restul arterelor din municipiul Bucureşti numai în urma achiziţionării unei viniete electronice Oxigen

– pentru cele cu norma de poluare Euro 3 şi Euro 4, accesul este pemis pe toate strazile municipiului Bucureşti numai în urma achiziţionării unei viniete electronice Oxigen. Restricţia pentru Euro 4 se aplica din 2021.

– masinile electrice, hibride sau cu norma de poluare Euro 5 şi Euro 6, au acces fără restrictii pe toate arterele Capitalei.

Pentru maşinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 şi 4 – 5 lei pe zi. Şoferii care circula fara vinieta corespunzătoare vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide