Primul supercar electric venit din China. Aion Hyper SSR atinge 100 km/h în mai puțin de 2 secunde

Autor: Adrian Somai 16 sept. 2022 Știri auto

Lumea auto se mândrește începând din această toamnă cu un nou supercar cu o herghelie întreagă de cai putere sub capotă. Este vorba despre GAC Aion Hyper SSR, primul supercar electric venit tocmai din China. La sfârșitul acestei săptămâni au fost publicate primele fotografii și detalii oficiale legate de acest supercar cu zero emisii lansat acum pe piața auto asiatică!

GAC Aion Hyper SSR este așteptat de mai bine de doi ani pe piața auto, supercarul cu care facem cunoștință astăzi fiind anunțat pentru prima dată în anul 2020, atunci când a fost prezentat conceptul Enpulse. GAC este prescurtarea de la Guangzhou Auto Corporation, al cincilea cel mai mare nume de pe scena auto din China.

Supercarul GAC Aion Hyper SSR se laudă cu o putere de 1.225 de cai, iar cifrele de performanță anunțate sună foarte bine, trebuie să recunoaștem. Bolidul ne este oferit de către cei de la GAC în două configurații, atât cu roți motrice spate, cât și cu tracțiune integrală. Versiunea cu tracțiune integrală, botezată GAC Aion Hyper SSR Ultimate, promite o accelerație de la 0 la 96 km/h posibil de realizat în numai 1.9 secunde.

Prețurile pornesc de la mai puțin de 200.000 de euro

Bolidul arată extrem de bine la exterior, însă și habitaclul este unul de zile mari. Chinezii  de la GAC au echipat supercarul cu un instrumentar de bord cu un ecran cu o diagonală de 8.8 inci, respectiv cu un display central cu dimensiuni de 14.6 inci.

Potrivit informațiilor anunțate la momentul lansării, versiunea cu roți motrice spate are un preț de pornire de aproximativ 183.000 de euro. Versiunea Aion Hyper SSR Ultimate, cu tracțiune integrală, va porni de la aproximativ 240.000 de euro. Bolidul nu este încă omologat în afara Chinei, însă este foarte probabil ca oficialii GAC să înceapă demersurile în acest sens cât mai curând!

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: GAC


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide