Premieră mondială: Noul Pagani Utopia este un supercar cu peste 800 de CP

Autor: Adrian Somai 13 sept. 2022 Știri auto

Pagani a prezentat noul Utopia, un supercar echipat cu un motor V12 care livrează peste 800 de cai putere și cu o transmisie manuală cu șapte trepte.

Noul supercar al celor de la Pagani a fost prezentat cu o seară în urmă la Teatrul Lirico din Milano, în cadrul unui eveniment special organizat pentru clienții și dealerii producătorului din întreaga lume. Nu vedem prea des mașini cu nume care provin din literatură, însă de această dată trebuie să spunem că Utopia reprezenta în urmă cu mai bine de cinci secole “locul care nu există” penru filosoful Thomas Moore.

Pagani Utopia este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V12, bi-turbo, cu capacitate de 6.0 litri, construită special de Mercedes-AMG pentru producătorul italian. Propulsorul este capabil să dezvolte 864 de cai putere la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 1.100 Nm. În ciuda puterii pe care o are, motorul în cauză respectă cele mai stricte reglementări privind emisiile, inclusiv pe cele din statul american California.

Transmisie manuală cu șapte trepte

Pentru transmisie, cei de la Pagani au preferat să își îndrepte atenția către cel mai prestigios producător de transmisii auto de înaltă performanță, și anume Xtrac. Astfel, s-a dezvoltat cea mai rapidă cutie de viteze cu trepte elicoidale. Se numește AMT (Automated Manual Transmission), are șapte trepte și este compactă, ușoară și montată transversal pentru un centru de greutate optimizat. Opțional, clienții noului Pagani Utopia vor putea opta și pentru o transmisie manuală reală cu șapte trepte.

Modelele din prima serie de coupe-uri Utopia au fost deja alocate clienților privilegiați, prima serie urmând să fie formată din numai 99 de unități. Ținând cont de toate specificațiile acestui model, prețul nu este deloc unul mic, ba chiar din contră. Mai exact, cei interesați au plătit pentru un model Pagani Utopia un preț de start de 2.17 milioane de euro.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pagani


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide