Gazzo Racing se pregătește de lansarea noului hot-hatch Toyota GR Corolla (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 27 mart. 2022 Știri auto

Divizia de performanță Gazoo Racing a celor de la Toyota este foarte aproape de lansarea versiunii sportive a modelului Corolla. Hot-hatch-ul nipon este planificat să debuteze în cea de-a doua jumătate a anului curent și va oferi 270 de cai-putere.

Noua Toyota GR Corolla va debuta cu 270 CP

Sunt destul constructori care susțin că segmentul „hot-hatch”-urilor este în cădere liberă. Nu de aceeași părere sunt și japonezii de la Toyota, care nu renunță la modelele sportive din segmentul compact, cel puțin deocamdată.

După Supra, GR Yaris și GR86, divizia de performanță Gazoo Racing a producătorului nipon ar urma să lanseze o versiune sportivă pentru Corolla. Anunțat inițial pentru lansarea europeană în 2023, viitorul hot-hatch își va face apariția cel mai târziu în toamna acestui an.

Japonezii anunță că noua Toyota GR Corolla ar urma să folosească același motor turbo cu 3 cilindri de 1,6 litri de pe GR Yaris. În acest caz, puterea livrată este de 257 CP, însă noul model sportiv ar trebui să producă peste 270 CP. Asta, pentru a rămâne competitiv pe un segment unde activează modele precum Hyundai i30 N și Golf GTI.

Este de așteptat ca propulsorul să fie asociat standard unei transmisii manuale cu șase rapoarte. Totuși, Gazoo Racing dezvoltă în prezent o nouă transmisie automată cu convertor de cuplu cu opt trepte, care și-a făcut deja debutul pe sportiva GR Yaris.

Este de așteptat ca noua GR Corolla să primească și sistemul de tracțiune integrală GR-FOUR de la Toyota. Nu se știe deocamdată dacă diferențialele cu alunecare limitată față și spate vor fi disponibile standard sau vor fi oferite ca parte a unui pachet de înaltă performanță.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide